Óda az oldalashoz
sponsored links
Nem egészséges mértékben szeretem az oldalast: annál sokkal jobban. Mivel ráadásul egy nem egészséges ételrõl van szó, igazából folyamatos önmegtartóztatásban élek (nem szeretném, ha rám lenne írva, hogy szeretek fõzni).
Idõnként azonban nem bírom tovább: muszáj felfalnom egy tepsivel. Ez sajnos nemcsak a téli idõszakban tör rám, amikor talán az idõjárásra hivatkozva védhetõ e szenvedély - nyáron, a legnagyobb hõségben kívánom a legjobban a zsíros csontocskákat. A különbség annyi, hogy télen körettel, melegen, nyáron hidegen fogyasztom, jó sok kovászos uborkával (meg fehér kenyérrel, mert az úgy jó).
Ha ezt a hagyományos receptet készítem, teszek mellé a tepsibe 300 g mangalicazsírt is ? mert a pecsenyezsíros kenyérnél csak egy jobb van: a pecsenye :-).
Hozzávalók:
1 kg darabolt mangalica oldalas
1 fej fokhagyma
4 fej vöröshagyma
A fûszersóhoz:
1 ek. finom szemcséjû tengeri só
1 tk. édes pirospaprika
1 kk. csípõs pirospaprika
1 tk. õrölt kömény
1 kk. õrölt fekete bors
3 gerezd zúzott fokhagyma
Összeállítjuk a fûszersót, és az oldalas darabokat bedörzsöljük vele, és egy órára betesszük a hûtõbe. Ezt követõen tûzálló tálba rakjuk, mellészórjuk az egy fej megtisztított fokhagyma gerezdjeit, a negyedekre vágott vöröshagymákat, majd lefedve, 180 fokos sütõben lassan zsírjára sütjük.
Köret: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/02/02/fuszeres_sargaborsopure_piritott_hagymakarikakkal
Sült oldalas, más felfogásban - csilis-gyömbéres-ecetes pácban / recept ITT:
További információk, bejegyzések a témában:
Oldalas - http://www.magyarsertes.hu/husok.html?page=oldalas
Karaj vagy tarja? - http://www.magyarsertes.hu/receptek.html?page=karaj
https://www.facebook.com/amcvoroshus