Óbudai túros csusza - Magyar étel
sponsored links
Hozzávalók:
70 dkg csuszatészta
40 dkg juhtúró
30 dkg füstölt szalonna
4 dl tejfel.
A füstölt szalonnát a szokásosnál nagyobb kockákra (kb. 2x2 cm) vágjuk és kisütjük, a zsírját leszûrjük és félretesszük.
A csuszatésztát sós, forró vízben puhára fõzzük, majd leszûrjük.
A leszûrt tésztát összekeverjük a szalonna zsírjával, a juhtúróval és a tejfel egyharmadával. Serpenyõben, vagy sütõben átsütjük, forrón tálaljuk, tetejét a maradék tejfellel díszítjük, a kisült tepertõvel megszórjuk.
Ennek az óbudai receptnek is létezik egy másik változata, amelyben a juhtúrót tehéntúróval keverik.
A fotón Bede Róbert a Paprika tv fõszakácsa látható, amint éppen a Múzeumok éjszakája rendezvényen az óbudai túrós csuszát készíti. A receptet átértelmezte és az ételbe kevert egy kis ...