Óbudai túros csusza - Magyar étel

2011-08-02

sponsored links


Hozzávalók: 
70 dkg csuszatészta
40 dkg juhtúró
30 dkg füstölt szalonna
4 dl tejfel.

A füstölt szalonnát a szokásosnál nagyobb kockákra (kb. 2x2 cm) vágjuk és kisütjük, a zsírját leszûrjük és félretesszük. 
A csuszatésztát sós, forró vízben puhára fõzzük, majd leszûrjük. 
A leszûrt tésztát összekeverjük a szalonna zsírjával, a juhtúróval és a tejfel egyharmadával. Serpenyõben, vagy sütõben átsütjük, forrón tálaljuk, tetejét a maradék tejfellel díszítjük, a kisült tepertõvel megszórjuk.
Ennek az óbudai receptnek is létezik egy másik változata, amelyben a juhtúrót tehéntúróval keverik.

A fotón Bede Róbert a Paprika tv fõszakácsa látható, amint éppen a Múzeumok éjszakája rendezvényen az óbudai túrós csuszát  készíti. A receptet átértelmezte és az ételbe kevert egy kis ...

Folytats a blogon ... obudagasztro.blogspot.com/2011/08/obu...

sponsored links

Keres?s