Ízorgia saláta egy kis extrával

2017-09-11

sponsored links

Gyümölcsös-sajtos élvezet paradicsomfagyival

Nemrég végre kaptam fügét, sõt, a helyi multiban a bivalymozzarella is teljesen le volt árazva, gyorsan be is szereztem pár zacsival. Azért hangsúlyozom ki, hogy bivalytejbõl való, mert az íze és az állaga is nagyságrendekkel szuperebb, mint a sima tehéntejbõl készülté.

Volt még a Gallicoop-tól kapott pulykamájból, gyorsan felolvasztottam egy adagot és természetesen a Panasonic-tól kapott és itt már bemutatott szuper gyümölcsprést is elõvettem. 



Ez tud egy olyat is, hogy ha a gyümölcsöket (vagy ez esetben zöldséget) fagyasztva dobáljuk bele, fagylaltot készít belõle, amit azonnal fogyaszthatunk is. Én most a kertemben termett paradicsommal próbáltam ki, amibõl isteni paradicsomfagyi lett. 

Ezt tettem a salátára és kicsit hagytam megolvadni. Így finoman bevonta a langyos és hideg összetevõket, amitõl a címben szereplõ ízorgia valóban beteljesedett ?

A szupergép hiányában is élvezhetjük az zamatokat, ez esetben apróra vágjuk a paradicsomot, kevés sóval, borssal ízesítve a salátához adjuk.

Saláta fügével és sok más finomsággal



Hozzávalók 4 fõre:

1 csomag rukkola

1 gránátalma

25 dkg pulykamáj

1 ág kakukkfû

2 ek vaj

Só, bors

4 füge

4 bivalymozzarella

Balzsamecetkrém



A fagyihoz:

3 nagy paradicsom

1-2 tk porcukor

Fél tk só, pár tekerésnyi bors



A májat falatnyi darabokra vágjuk, villával megszurkáljuk, a felolvasztott vajon alacsony lángon megsütjük. Közben egyszer megfordítjuk, csak addig sütjük, hogy a belseje rózsaszín maradjon. Közben megszórjuk borssal és rácsipegetjük a kakukkfû leveleit. Mikor kész, a vajjal együtt egy kisebb tálba ötjük, megsózzuk, többször összeforgatva langyosra hûtjük.

A gránátalmának kiszedjük a magjait, a fügéket cikkekre vágjuk.

A salátához 4 szép tányért kibélelünk rukkolával, elosztjuk rajtuk a májat, a fügét, rátépkedjük a lecsepegtetett mozzarellákat. Megszórjuk a gránátalma magjaival, majd megcsorgatjuk a balzsamecetkrémmel.





A fagyihoz a paradicsomot falatnyi darabokra vágjuk, meghintjük a cukorral, sóval, borssal, egy napra mélyhûtõbe tesszük. Másnap átengedjük a gépen, kanállal a salátára halmozzuk.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s