Ízorgia saláta egy kis extrával
sponsored links
Gyümölcsös-sajtos élvezet paradicsomfagyival
Nemrég végre kaptam fügét, sõt, a helyi multiban a bivalymozzarella is teljesen le volt árazva, gyorsan be is szereztem pár zacsival. Azért hangsúlyozom ki, hogy bivalytejbõl való, mert az íze és az állaga is nagyságrendekkel szuperebb, mint a sima tehéntejbõl készülté.
Volt még a Gallicoop-tól kapott pulykamájból, gyorsan felolvasztottam egy adagot és természetesen a Panasonic-tól kapott és itt már bemutatott szuper gyümölcsprést is elõvettem.
Ez tud egy olyat is, hogy ha a gyümölcsöket (vagy ez esetben zöldséget) fagyasztva dobáljuk bele, fagylaltot készít belõle, amit azonnal fogyaszthatunk is. Én most a kertemben termett paradicsommal próbáltam ki, amibõl isteni paradicsomfagyi lett.
Ezt tettem a salátára és kicsit hagytam megolvadni. Így finoman bevonta a langyos és hideg összetevõket, amitõl a címben szereplõ ízorgia valóban beteljesedett
A szupergép hiányában is élvezhetjük az zamatokat, ez esetben apróra vágjuk a paradicsomot, kevés sóval, borssal ízesítve a salátához adjuk.
Saláta fügével és sok más finomsággal
Hozzávalók 4 fõre:
1 csomag rukkola
1 gránátalma
25 dkg pulykamáj
1 ág kakukkfû
2 ek vaj
Só, bors
4 füge
4 bivalymozzarella
Balzsamecetkrém
A fagyihoz:
3 nagy paradicsom
1-2 tk porcukor
Fél tk só, pár tekerésnyi bors
A májat falatnyi darabokra vágjuk, villával megszurkáljuk, a felolvasztott vajon alacsony lángon megsütjük. Közben egyszer megfordítjuk, csak addig sütjük, hogy a belseje rózsaszín maradjon. Közben megszórjuk borssal és rácsipegetjük a kakukkfû leveleit. Mikor kész, a vajjal együtt egy kisebb tálba ötjük, megsózzuk, többször összeforgatva langyosra hûtjük.
A gránátalmának kiszedjük a magjait, a fügéket cikkekre vágjuk.
A salátához 4 szép tányért kibélelünk rukkolával, elosztjuk rajtuk a májat, a fügét, rátépkedjük a lecsepegtetett mozzarellákat. Megszórjuk a gránátalma magjaival, majd megcsorgatjuk a balzsamecetkrémmel.
A fagyihoz a paradicsomot falatnyi darabokra vágjuk, meghintjük a cukorral, sóval, borssal, egy napra mélyhûtõbe tesszük. Másnap átengedjük a gépen, kanállal a salátára halmozzuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Nemrég végre kaptam fügét, sõt, a helyi multiban a bivalymozzarella is teljesen le volt árazva, gyorsan be is szereztem pár zacsival. Azért hangsúlyozom ki, hogy bivalytejbõl való, mert az íze és az állaga is nagyságrendekkel szuperebb, mint a sima tehéntejbõl készülté.
Volt még a Gallicoop-tól kapott pulykamájból, gyorsan felolvasztottam egy adagot és természetesen a Panasonic-tól kapott és itt már bemutatott szuper gyümölcsprést is elõvettem.
Ez tud egy olyat is, hogy ha a gyümölcsöket (vagy ez esetben zöldséget) fagyasztva dobáljuk bele, fagylaltot készít belõle, amit azonnal fogyaszthatunk is. Én most a kertemben termett paradicsommal próbáltam ki, amibõl isteni paradicsomfagyi lett.
Ezt tettem a salátára és kicsit hagytam megolvadni. Így finoman bevonta a langyos és hideg összetevõket, amitõl a címben szereplõ ízorgia valóban beteljesedett
A szupergép hiányában is élvezhetjük az zamatokat, ez esetben apróra vágjuk a paradicsomot, kevés sóval, borssal ízesítve a salátához adjuk.
Saláta fügével és sok más finomsággal
Hozzávalók 4 fõre:
1 csomag rukkola
1 gránátalma
25 dkg pulykamáj
1 ág kakukkfû
2 ek vaj
Só, bors
4 füge
4 bivalymozzarella
Balzsamecetkrém
A fagyihoz:
3 nagy paradicsom
1-2 tk porcukor
Fél tk só, pár tekerésnyi bors
A májat falatnyi darabokra vágjuk, villával megszurkáljuk, a felolvasztott vajon alacsony lángon megsütjük. Közben egyszer megfordítjuk, csak addig sütjük, hogy a belseje rózsaszín maradjon. Közben megszórjuk borssal és rácsipegetjük a kakukkfû leveleit. Mikor kész, a vajjal együtt egy kisebb tálba ötjük, megsózzuk, többször összeforgatva langyosra hûtjük.
A gránátalmának kiszedjük a magjait, a fügéket cikkekre vágjuk.
A salátához 4 szép tányért kibélelünk rukkolával, elosztjuk rajtuk a májat, a fügét, rátépkedjük a lecsepegtetett mozzarellákat. Megszórjuk a gránátalma magjaival, majd megcsorgatjuk a balzsamecetkrémmel.
A fagyihoz a paradicsomot falatnyi darabokra vágjuk, meghintjük a cukorral, sóval, borssal, egy napra mélyhûtõbe tesszük. Másnap átengedjük a gépen, kanállal a salátára halmozzuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!