Ízek és kultúrák lépésrõl lépésre

2011-10-25

sponsored links


Emlékszem, amikor elõször készítettem anyukáméknak egy olyan meglepetést, amihez sütni-fõzni is kellett, anyukám onnan jött rá, hogy valami történt, hogy a fürdõszobában is csokikrémes volt minden. Alsós lehettem, talán negyedikes, egy házat építettem piskótából, meg kertet köré, nem is emlékszem már pontosan a részletekre, csak arra, hogy nagyon meg akartam csinálni, meg arra, hogy nagyon próbáltam eltüntetni az árulkodó nyomokat. Fogalmam nincs, honnan lett receptem, az viszont rémlik, hogy a csokikrémet fõztem, és nem kevés lett belõle.

Aztán átestem azon a fázison is, amikor mérges voltam az "amennyit felvesz" mértékegység miatt. Ma már tudom, hogy sok esetben ennél pontosabb meghatározás nem létezik, persze ettõl még én is leírom, hogy 35, 3 dkg, senkit nem akarok felhúzni, majd más is megtapasztalja.

És igen, ma már tudom, hogy bármennyire hihetetlennek tûnt sokáig, vannak bátortalan emberek, akik nem mernek csak úgy vaktában belevágni a fõzésbe, részletes leírás kell nekik a különbözõ fázisokról is, nem csak a hozzávalókról. Azért nem fõztek ...

Folytats a blogon ... egigeropaszuly.blogspot.com/2011/10/i...

sponsored links

Keres?s