Íz orgia ? királyok módjára?
sponsored links
Ezt a nasit, bûntudat nélkül, érdemes kipróbálni, leginkább azért mert egészséges, kevés kalóriát, és rengeteg vitamint tartalmazz..
Kell ennél több?
Sült kapribogyó
Hozzávalók:
2 üveg kapribogyó
olaj
Elkészítés:
A kapribogyót szûrjük le a levétõl, és áztassuk vízben 30 percig, hogy a sós íze enyhüljön.
Ezt követõen szûrjük le, hagyjuk lecsepegtetni és utána egy papírtörlõvel óvatosan ittasuk le a felesleges vízet a kapribogyóról.
Ha készen vagyunk, akkor egy teflon serpenyõben hevítsünk bõ olajat, jó forróra, inkább túl forró legyen, mintsem hidegebb az olaj.
Ezután dobjuk bele a kapribogyókat és süssük meg aranyszínûre, kb. 30 másodperc. Kinyílik, mint egy virág?
Vegyük ki a ropogós kapribogyókat egy szûrõkanállal és papírtörlõn itassuk le a felesleges olajat. Eperrel kínálhatjuk.
Nagyon finom egészséges nasi, akár magában fogyasztva. Vagy tökéletes ropogós kiegészítõje lehet bármilyen ételnek pld. csirke mellé köretként, akár a salátánkat is megszórhatjuk vele, vagy tészta tetejére, bruschettára, vagy csak kecskesajttal, eperrel fogyasztva is kiváló kulináris íz orgiában lesz részünk. Kísérõként egy hûtött pohár bort ajánlhatunk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kapribogyó:
A kapri Elõ-Indiából származik, a Földközi-tenger vidékén mindenhol termesztik. Olaszországban rengeteg helyen találkozhatunk vele. Ezek a bogyócskák, valójában a tövises kapri cserje apró, borsószem méretû virágbimbója. Tengeri sóval tartósítják. Kitûnõ ízesítõje halaknak, szárnyasoknak, salátáknak. Már az ókor óta használják ízesítésre. 1 adag konzerv kapribogyó tartalmaz 23 kalóriát, és vitaminokat és ásványi anyagokat: A-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, kalcium, magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, mangán, szelén, réz-és nátrium.
Bõvebb információt, itt olvashattok:
http://www.illat.eoldal.hu/cikkek/gyumolcs/mazsola-szolo-kapribogyo.html
Kell ennél több?
Sült kapribogyó
Hozzávalók:
2 üveg kapribogyó
olaj
Elkészítés:
A kapribogyót szûrjük le a levétõl, és áztassuk vízben 30 percig, hogy a sós íze enyhüljön.
Ezt követõen szûrjük le, hagyjuk lecsepegtetni és utána egy papírtörlõvel óvatosan ittasuk le a felesleges vízet a kapribogyóról.
Ha készen vagyunk, akkor egy teflon serpenyõben hevítsünk bõ olajat, jó forróra, inkább túl forró legyen, mintsem hidegebb az olaj.
Ezután dobjuk bele a kapribogyókat és süssük meg aranyszínûre, kb. 30 másodperc. Kinyílik, mint egy virág?
Vegyük ki a ropogós kapribogyókat egy szûrõkanállal és papírtörlõn itassuk le a felesleges olajat. Eperrel kínálhatjuk.
Nagyon finom egészséges nasi, akár magában fogyasztva. Vagy tökéletes ropogós kiegészítõje lehet bármilyen ételnek pld. csirke mellé köretként, akár a salátánkat is megszórhatjuk vele, vagy tészta tetejére, bruschettára, vagy csak kecskesajttal, eperrel fogyasztva is kiváló kulináris íz orgiában lesz részünk. Kísérõként egy hûtött pohár bort ajánlhatunk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kapribogyó:
A kapri Elõ-Indiából származik, a Földközi-tenger vidékén mindenhol termesztik. Olaszországban rengeteg helyen találkozhatunk vele. Ezek a bogyócskák, valójában a tövises kapri cserje apró, borsószem méretû virágbimbója. Tengeri sóval tartósítják. Kitûnõ ízesítõje halaknak, szárnyasoknak, salátáknak. Már az ókor óta használják ízesítésre. 1 adag konzerv kapribogyó tartalmaz 23 kalóriát, és vitaminokat és ásványi anyagokat: A-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, kalcium, magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, mangán, szelén, réz-és nátrium.
Bõvebb információt, itt olvashattok:
http://www.illat.eoldal.hu/cikkek/gyumolcs/mazsola-szolo-kapribogyo.html