Íróstészta sajttal töltve
sponsored links
A 19. századi receptekben gyakran elõfordult az " írósvaj" kifejezés. Ez savanyú tejszínbõl készített, sok írót tartalmazó, másodrendû vaj. Jellemzõen a leveles tészta készítéséhez használták, melyet ötször hajtott íróstésztának neveztek.
A Tisza család receptje alapján dolgoztam, bevallom kényelmesen, bolti leveles tésztából. Így tényleg nagyon gyorsan elkészültek ezek a finom sajtos bukták. Körülbelül ilyen gyorsan el is fogytak...
Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta (bolti)
10 dkg finomliszt
10 dkg vaj
3 dl tej
3 tojás
10 dkg trappista sajt
10 dkg eidami sajt
1 kávéskanál só
Elkészítése:
A töltelékhez a vajat felolvasztottam, folyamatos keverés közben beleszórtam a lisztet és párszor megkevertem. További ...