Íróstészta sajttal töltve

2011-10-02

sponsored links


A 19. századi receptekben gyakran elõfordult az " írósvaj" kifejezés. Ez savanyú tejszínbõl készített, sok írót tartalmazó, másodrendû vaj. Jellemzõen a leveles tészta készítéséhez használták, melyet ötször hajtott íróstésztának neveztek.
A Tisza család receptje alapján dolgoztam, bevallom kényelmesen, bolti leveles tésztából. Így tényleg nagyon gyorsan elkészültek ezek a finom sajtos bukták. Körülbelül ilyen gyorsan el is fogytak...
 
Hozzávalók:
        50 dkg leveles tészta (bolti)
        10 dkg finomliszt
        10 dkg vaj
        3 dl tej
        3 tojás
        10 dkg trappista sajt
        10 dkg eidami sajt
        1 kávéskanál só

Elkészítése:
A töltelékhez a vajat felolvasztottam, folyamatos keverés közben beleszórtam a lisztet és párszor megkevertem. További ...

Folytats a blogon ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/10...

sponsored links

Keres?s