Írós-zabpelyhes palacsinta
sponsored links
Hozzávalók: 300 ml író, 75 g zabpehely, 1 db tojás, 1 ek. barna cukor, 1 ek. olvasztott vaj, 50 g liszt, fél tk. szódabikarbóna, fél tk. sütõpor, csipet só, kevés extra író.
A zabpelyhet elektromos aprítóval kissé megdaráltam. Ráöntöttem az írót, majd 3-4 órára félretettem (lehet egy éjszakára is hûtõbe tenni), hogy megszívja magát és megpuhuljon. Majd beleszitáltam a lisztet, a sütõport és a szódabikarbónát. Hozzáadtam a sót, cuktot, felvert tojást és az olvasztott vajat (a cukrot hozzá lehet adni az olvadó vajhoz, hogy az is megolvadjon). Kevés írót adtam még hozzá, hogy az átlagos palacsinta-tésztánál valamivl hígabb alapot kapjak...
A zabpelyhet elektromos aprítóval kissé megdaráltam. Ráöntöttem az írót, majd 3-4 órára félretettem (lehet egy éjszakára is hûtõbe tenni), hogy megszívja magát és megpuhuljon. Majd beleszitáltam a lisztet, a sütõport és a szódabikarbónát. Hozzáadtam a sót, cuktot, felvert tojást és az olvasztott vajat (a cukrot hozzá lehet adni az olvadó vajhoz, hogy az is megolvadjon). Kevés írót adtam még hozzá, hogy az átlagos palacsinta-tésztánál valamivl hígabb alapot kapjak...