Írós bagett
sponsored links
Most sütöttem elõször bagettet, a formázáson még van csiszolni valóm, de ropogós héjú, foszlós belsejû, lett. Tudom, hogy lehet kapni bagett sütõt, de sajnálok annyi pénzt kiadni érte, tepsibe is megteszi. Ebbõl a mennyiségbõl, két nagydarab lesz, azaz, én az egyiket keresztbe tettem a tepsibe, a másikat kettévettem, így egy hosszú és két kisebb lett, és elfértek a nagy tepsin. Nagyon egyszerû, aki nem gyakorlott kenyérsütõ, az is nyugodtan nekifoghat.
Hozzávalók:
- 50 dkg. liszt
- 2 dkg. élesztõ
- 4 dl. író ( Sana )
- 2 tk. só
- a nyújtáshoz liszt.
5 ek. írót meglangyosítottam, elmorzsoltam benne az élesztõt, megszórtam 1 ek. liszttel, meleg helyen ...