Írós bagett

2011-08-13

sponsored links


Most sütöttem elõször bagettet, a formázáson még van csiszolni valóm, de ropogós héjú, foszlós belsejû, lett.  Tudom, hogy lehet kapni bagett sütõt, de sajnálok annyi pénzt kiadni érte, tepsibe is megteszi. Ebbõl a mennyiségbõl, két nagydarab lesz, azaz, én az egyiket keresztbe tettem a tepsibe, a másikat kettévettem, így egy hosszú és két kisebb lett, és elfértek a nagy tepsin. Nagyon egyszerû, aki nem gyakorlott kenyérsütõ, az is nyugodtan nekifoghat.

Hozzávalók:
  • 50 dkg. liszt
  • 2 dkg. élesztõ
  • 4 dl. író ( Sana )
  • 2 tk. só
  • a nyújtáshoz liszt.
 5 ek. írót meglangyosítottam, elmorzsoltam benne az élesztõt, megszórtam 1 ek. liszttel, meleg helyen  ...

Folytats a blogon ... martyhobby.blogspot.com/2011/08/iros-...

sponsored links

Keres?s