Ír szódás kenyér

2013-01-07

sponsored links



Mondtam már, hogy még nem csalódtam Rachel Allen receptjeiben? :) Bake c. könyvébõl már egy ideje szemeztem ezzel a recepttel...nem is tudom mire vártam eddig. Durván 45 perc alatt kész a kenyér és ehetõ! Ez igen fontos szempont. :)) Eddig Bence készítette a saját kis DNK (dagasztásnélküli) kenyerét, de szerintem most áttérünk erre. Ugye?

A hétvége folyamán 2 x is elkészült. A 2. jobb lett (nagyobb is és belülrõl lyukacsosabb lett - ld. képek), azt másképp csináltam, de csak azért, mert pár napja rakosgattam ide-oda a maradék kenyérlisztet + nem volt elég író itthon és a görög joghurt tán már le is járt, gondoltam gyorsan felhasználom. ;) ...leírom azt is, aztán eldöntitek maradtok-e az eredeti receptnél, vagy kísérleteztek ti is. :)
Mellesleg élesztõmentes! (végre nincs élesztõ mellékíz) Ez most egy fehér kenyér, de jövõ hétvégén tervezem elkészíteni a tk.lisztes, magos szódabikarbónás változatot is, amely szintén szerepel a könyvben. Addig meg ajánlom egy másik tk.lisztes, magos kenyerét Rachel Allennek, melyet itt megtaláltok. De egyébként Rachel Allen oldalán is fent van a recept.

Hozzávalók (1. változat):

450 g sima liszt
1 csapott tk cukor
1 csapott tk szódabikarbóna ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Balhetterem/~...

sponsored links

Keres?s