Ír szódás kenyér dióval

2013-01-10

sponsored links


Írországban kóstoltuk elõször a híres soda bread-et. Hát nem ízlett. Próbáltuk feleleveníteni, hogy vajon mi nem ízlett akkor benne, de nem jöttünk rá. Tény, hogy nem. Gondoltam adunk neki egy második esélyt. És tényleg megérte! Nagyon egyszerû, nem kell dagasztani, sõt nem kell keleszteni, így amint összegyúrtuk mehet is a sütõbe. És félóra múlva már tálalhatjuk a ropogós héjú friss kenyeret.

Még karácsony elõtt a TeaRoom lányoktól nyertem egy példányt a nyomtatott karácsonyi magazinjukból. Nagyon örültem neki, mert azért más kézben fogni egy szép kiadványt, mint lapozni az interneten. No de akinek ez nem adatik meg :))) itt az online verzió. Nézegessétek és süssetek belõle ti is!
Terveztem írni róla, de csak úgy akartam, ha már valamit elkészítettem belõle.

Hozzávalók:
400 g finomliszt
100 g teljes kiõrlésû rozsliszt
1 tk. szódabikarbóna
2 tk. himalája só ...

Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2013/01/ir...

sponsored links

Keres?s