Ír krémlikõrös kuglóf

2017-03-24

sponsored links

Az egyik kedvenc helyem a világban, ahol valaha is jártam, Írország.
Örök hálával gondolok azokra az emberekre, akik ezt nekem lehetõvé tették. Azóta is szeretek mindent ami ír, így természetesen a krémlikõrt is. :)
Egyik kedves barátnõm nemrégiben nyitott egy kávézót, Caffé Frizzo néven Biatorbágyon, tõle kaptam ezt a nagyszerû receptet. Eredetileg tojáslikõrrel készül, de Õ is tiramisu likõrrel készítette el.
Én pedig most ír krémlikõrrel, ahogy a neve is mutatja.
 Hozzávalók : 5 egész tojás, 25 dkg átszitált porcukor, 2 vaníliás cukor, 250 ml ír krémlikõr, 250 ml olaj, 125 gr liszt, 125 gr keményítõ, 1 cs sütõpor, 1 csipet só.
Elkészítése: A sütõt melegítsük elõ 150 fokra, a tojásokat keverjük ki habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Csorgassuk hozzá a likõrt és az olajat is. Majd ezután szitáljuk bele a száraz anyagokat és tegyük a masszát egy kuglófformába. (kiolajozni nem szükséges a formát, mert elég olaj van a tésztában) 1 órán át süssük, tûpróbáig. Ha kész lehet rá szitálni porcukrot, vagy olvasztott csokival megcsorgatni. Én most puncsos cukormázzal vontam be. Nagyon finom, Húsvétra elkészítem az eredeti recept szerint is, tojáslikõrrel.


Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/03/ir-k...

sponsored links

Keres?s