Ír halászlé
sponsored links
Az ír halleves vagy seafood chowder nagy kedvencemmé vált az elmúlt évek során. Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthetõ és hûtõnk tartalmától függõen lehet rögtönözni mi kerüljon bele. Tejjel vagy tejszínnel hígítva, paradicsomos vagy lisztes alapon fõzik. Mostanság már nem készítek lisztes rántást, helyette krumplival szoktam sûríteni. A nehezebb tejszínt pedig tej váltja fel.
Két nagy szál póréhagymát felkarikáztam és 1 fej apróra vágott vöröshagyma társaságában üvegesre pároltam (kis vajon meg kevés olívaolajon). Hozzáadtam kettõ nagy szem kockára vágott krumplit, sárgarépát, angol zellert és rózsáira szedett karfiolt. Felöntöttem kb. 3dl tejjel és 5 dl halas alaplével (fish stock, de ennek híjján zöldségleves alaplé is megteszi). Kevés sóval és borssal ...