Ínyenc vega
sponsored links
Azt hiszem, sikerült végre egy olyan ételt készítenem, ami ugyan vegán, viszont egy igazi húsevõ is imádná (persze nem fõételnek, de tökéletes ínyenc köret lesz). Nemrégiben ismét hûtõkisöprést végeztem, kipakoltam a lejárati határidõhöz közeli dolgokat és rögtönöztem.
És, ahogy a mondás tartja, a hirtelen ötlettõl vezérelt gondolatok a legjobbak, isteni lett
Sült endívia petrezselymes gombával és tormás-paradicsomos kecskesajttal töltve
Hozzávalók 4 fõre:
2 endívia
20 dkg friss kecskesajt
4 ek frissen reszelt torma
35 dkg gomba
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
Só, bors
1 csokor petrezselyem
1 paradicsom
4 ek tejföl
1 kis doboz retekcsíra
A gombát felszeljük, a vaj és olaj keverékén 5 perc alatt megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk, a végén belekeverjük a felaprított petrezselymet.
Az salátákat leveleire szedjük, egy tûzálló tálba fektetjük. A nagyon kicsi leveleket felaprítjuk, a kecskesajthoz adjuk. Villával összetörjük, hozzákeverjük a tormát, az apró kockákra vágott paradicsomot és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk.
Az endívia-csónakokban elosztjuk elõször a sült gombát, majd a kecskesajtos keveréket.
10 percre forró grillsütõbe toljuk.
Tálaláskor a tetején elosztjuk a retekcsírát.
Az a Vega Fesztivál?
Egy vega ebéd
Vega fasírt
Még egy vega ebéd
És, ahogy a mondás tartja, a hirtelen ötlettõl vezérelt gondolatok a legjobbak, isteni lett
Sült endívia petrezselymes gombával és tormás-paradicsomos kecskesajttal töltve
Hozzávalók 4 fõre:
2 endívia
20 dkg friss kecskesajt
4 ek frissen reszelt torma
35 dkg gomba
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
Só, bors
1 csokor petrezselyem
1 paradicsom
4 ek tejföl
1 kis doboz retekcsíra
A gombát felszeljük, a vaj és olaj keverékén 5 perc alatt megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk, a végén belekeverjük a felaprított petrezselymet.
Az salátákat leveleire szedjük, egy tûzálló tálba fektetjük. A nagyon kicsi leveleket felaprítjuk, a kecskesajthoz adjuk. Villával összetörjük, hozzákeverjük a tormát, az apró kockákra vágott paradicsomot és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk.
Az endívia-csónakokban elosztjuk elõször a sült gombát, majd a kecskesajtos keveréket.
10 percre forró grillsütõbe toljuk.
Tálaláskor a tetején elosztjuk a retekcsírát.
Hasonló bejegyzések:
Az a Vega Fesztivál?
Egy vega ebéd
Vega fasírt
Még egy vega ebéd