Ínyenc vega

2014-06-21

sponsored links

Azt hiszem, sikerült végre egy olyan ételt készítenem, ami ugyan vegán, viszont egy igazi húsevõ is imádná (persze nem fõételnek, de tökéletes ínyenc köret lesz). Nemrégiben ismét hûtõkisöprést végeztem, kipakoltam a lejárati határidõhöz közeli dolgokat és rögtönöztem.

És, ahogy a mondás tartja, a hirtelen ötlettõl vezérelt gondolatok a legjobbak, isteni lett :)



Sült endívia petrezselymes gombával és tormás-paradicsomos kecskesajttal töltve

DSC_0303s

Hozzávalók 4 fõre:

2 endívia

20 dkg friss kecskesajt

4 ek frissen reszelt torma

35 dkg gomba

2 ek olívaolaj

1 ek vaj

Só, bors

1 csokor petrezselyem

1 paradicsom

4 ek tejföl

1 kis doboz retekcsíra



A gombát felszeljük, a vaj és olaj keverékén 5 perc alatt megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk, a végén belekeverjük a felaprított petrezselymet.

Az salátákat leveleire szedjük, egy tûzálló tálba fektetjük. A nagyon kicsi leveleket felaprítjuk, a kecskesajthoz adjuk. Villával összetörjük, hozzákeverjük a tormát, az apró kockákra vágott paradicsomot és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk.

Az endívia-csónakokban elosztjuk elõször a sült gombát, majd a kecskesajtos keveréket.

DSC_0291s

10 percre forró grillsütõbe toljuk.

Tálaláskor a tetején elosztjuk a retekcsírát.

DSC_0297s


Hasonló bejegyzések:





Az a Vega Fesztivál?


DSC_4679s
Egy vega ebéd


DSC_4891s
Vega fasírt


DSC_5541s
Még egy vega ebéd




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s