Ínycsiklandozó libamell vargányával
sponsored links
Már egy kicsit elõretekintek Márton nap irányába. Ne feledjétek, hogy aki Márton napján libát nem eszik, az egész évben éhezik. Tartja a mondás. Ideje
Hozzávalók 2 személyre:
Elkészítési idõ: maximum 40 perc
2 db libamell
2 egész gerezd fokhagyma
4 ágacska rozmaring
1 ek. libazsír
20 dkg vargánya
só
frissen õrölt fekete bors
A libamellek bõrös részét egy éles késsel átlósan vékonyan bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint a húsokat.
Egy forró serpenyõben egy evõkanál libazsír megolvasztunk és ebben oldalanként 3-3 percig sütjük.
Majd a serpenyõbe a húsok mellé teszünk két gerezd fokhagymát keresztben elvágva a vágott felükkel lefelé, továbbá a rozmaringágacskákat és ekkor kerül bele a nagyobb darabokra felkockázott vargánya.
Ekkor betesszük a sütõbe 180°C-on 20 percre a libamelleket. Akinek van húshõmérõje otthon, az bátran megbizonyosodhat arról, hogy ennyi idõ alatt eléri a libamell belsõ maghõmérséklete a 78-80 °C-ot, tehát teljesen átsül a hús (vastagságot figyelembe kell venni).
Elárulom, hogy a kisülõ zsír, a fûszerek és a gomba mennyei szaftot fognak a végén eredményezni. Egyszerûen ellenállhatatlan lesz.
Tálaláskor vágjátok nagyobb darabokra a húst, tegyetek köré sült fokhagymát, vargányát és a szafttal is alaposan locsoljátok meg a húst! Nem fogtok csalódni!
További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következõ oldalakon:
vagy
Nyomtasd ki a bejegyzést!