Így is lehet?
sponsored links
Szívesen fogadom az ötleteket innen-onnan, ami tetszik, azt ki is szoktam próbálni, így történt, hogy a barátnõm küldött egy ötletet, hogyan lehet, elkészíteni a szendvicset serpenyõben, ? hanyagoljam egy kicsit a szendvics sütõmet jelszóval? meg hát nem mindenkinek van szendvics sütõje?- így én az egyszerû változatot tovább gondolva el is készítettem egy kicsit feltúrozva? Érdemes kipróbálni egy igazán laktató szendvics lett és az íze, egyszerûen mennyei?
Sajtos-tükörtojásos-sonkás ? spenótos szendvics
Hozzávalók:
4 szelet szendvics kenyér
2 db tojás
egy maréknyi spenót
2 db sonka
cheddar sajt szeletelve
fél kaliforniai paprika csíkokra vágva
1 gerezd fokhagyma ? apróra vágva
bors
só
Elkészítés:
Minden elõkészítünk a fenti hozzávalókból.
2 szelet szendvics kenyér belsejét kivágjuk, és egy serpenyõbe helyezzük, ezt követõen, a közepébe beleütjük a tojást.
A lágy részébe beletûzdeljük a spenót levelekkel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagyma apró darabkákkal, kb. 1-2 mp süssük.
Ezt követõen ráhelyezzük a sonkát, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, és a tetejére a cheddar sajt szeleteket, és 1-1 szelet szendvics kenyeret helyezünk a tetejére, - tehát nem a kivágott belsejét, mivel eléggé meg van pakolva a szendvicsünk, és nem tudnánk vissza tenni a felsõ részét -. Egy kicsit lenyomkodva süssük, kb. 1-2 percig, ezt követõen, átfordítjuk, és a másik oldalára, és a kenyérnek megpirítjuk, ezen oldalát is. Forrón tálaljuk, egy jó bögre teával, akár reggelire, vacsorára kitünõ vitamindús szendvics.
Szendvics eredte:
Az elsõ szendvics megalkotását a zsidó bölcsnek, Hillélnek, a nagy öregnek tulajdonítják, aki állítólag bárányhússal és fûszernövényekkel töltött maceszt készített a zsidó húsvét idején.
A középkorban vastag kenyérszeletek szolgáltak tányérként.
Az étkezés végén az étellel átitatott kenyérszeleteket a kutyák vagy a koldusok kapták.
A szendvics szó angol megfelelõje, a ?sandwich? a XVIII. században jelent meg elõször írásban, Edward Gibbon történész és parlamenti képviselõ naplójában. Az angol John Montaguról, Sandwich negyedik grófjáról nevezték el. A gróf, bár a szendvics feltalálásához semmi köze nem volt, állítólag igen kedvelte ezt az ételt. Az egyik feltételezés szerint azért, mert így nem kellett félbehagynia egy kártyapartit sem, mert a keze nem lett zsíros az ételtõl. A másik teória szerint az íróasztalánál töltött hosszú órákat nem szerette volna megszakítani.
Infó: wikipedia
Jó étvágyat!
Klarissza
Sajtos-tükörtojásos-sonkás ? spenótos szendvics
Hozzávalók:
4 szelet szendvics kenyér
2 db tojás
egy maréknyi spenót
2 db sonka
cheddar sajt szeletelve
fél kaliforniai paprika csíkokra vágva
1 gerezd fokhagyma ? apróra vágva
bors
só
Elkészítés:
Minden elõkészítünk a fenti hozzávalókból.
2 szelet szendvics kenyér belsejét kivágjuk, és egy serpenyõbe helyezzük, ezt követõen, a közepébe beleütjük a tojást.
A lágy részébe beletûzdeljük a spenót levelekkel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagyma apró darabkákkal, kb. 1-2 mp süssük.
Ezt követõen ráhelyezzük a sonkát, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, és a tetejére a cheddar sajt szeleteket, és 1-1 szelet szendvics kenyeret helyezünk a tetejére, - tehát nem a kivágott belsejét, mivel eléggé meg van pakolva a szendvicsünk, és nem tudnánk vissza tenni a felsõ részét -. Egy kicsit lenyomkodva süssük, kb. 1-2 percig, ezt követõen, átfordítjuk, és a másik oldalára, és a kenyérnek megpirítjuk, ezen oldalát is. Forrón tálaljuk, egy jó bögre teával, akár reggelire, vacsorára kitünõ vitamindús szendvics.
Szendvics eredte:
Az elsõ szendvics megalkotását a zsidó bölcsnek, Hillélnek, a nagy öregnek tulajdonítják, aki állítólag bárányhússal és fûszernövényekkel töltött maceszt készített a zsidó húsvét idején.
A középkorban vastag kenyérszeletek szolgáltak tányérként.
Az étkezés végén az étellel átitatott kenyérszeleteket a kutyák vagy a koldusok kapták.
A szendvics szó angol megfelelõje, a ?sandwich? a XVIII. században jelent meg elõször írásban, Edward Gibbon történész és parlamenti képviselõ naplójában. Az angol John Montaguról, Sandwich negyedik grófjáról nevezték el. A gróf, bár a szendvics feltalálásához semmi köze nem volt, állítólag igen kedvelte ezt az ételt. Az egyik feltételezés szerint azért, mert így nem kellett félbehagynia egy kártyapartit sem, mert a keze nem lett zsíros az ételtõl. A másik teória szerint az íróasztalánál töltött hosszú órákat nem szerette volna megszakítani.
Infó: wikipedia
Jó étvágyat!
Klarissza