Évike sütijei III.

2014-04-11

sponsored links

Folytatom a méltán népszerû sorozatot. Most egy roppant egyszerû, de annál finomabb süteményt hoztam. Alapja a sokunk által ismert meggyes süti ? aminek a receptje családonként változik, de az ízét mindenki ismeri. A tetejére puncsos puding került, rá reszelt csoki. Vigyázat, elég gyorsan fogy!

Pudingos meggyes

DSC_5573s

Hozzávalók:

6 tojás

30 dkg porcukor

30 dkg liszt

1 zacskó sütõpor

Fél kg meggy

1 puncs puding

4 dl tej

25 dkg vaj

20 dkg porcukor

Fél tábla csokoládé

Vaj + liszt a tepsihez



A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 10 percig keverjük 12 kanál forró vízzel. Hozzáadunk 30 dkg porcukrot, ezzel is sokáig keverjük (kb. 5 perc). Hozzáforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, a lisztet és a sütõport. Kivajazunk, lisztezünk egy 35×45-ös tepsit, belesimítjuk a masszát. 170 fokos sütõbe toljuk. Mikor a teteje szilárdulni kezd, elosztjuk rajta a meggyet. Összesen kb. 40 perc alatt készre sütjük (idõnként ellenõrizzük!).

Közben elkészítjük a krémet. A pudingot sûrûre fõzzük 4 dl tejjel, kihûtjük. A vajat habosra keverjük 20 dkg porcukorral, majd a kihûlt puncs pudinggal.

A krémet a kihûlt tészta tetejére kenjük, majd ráreszeljük a csokit.

DSC_5575s


Hasonló bejegyzések:




DSC_5681s
Évike sütijei II.


DSC_5566s
Évike sütijei I.


DSC_0928v
Pálinka szerelmem? III.


DSC_0893s
Gombaszezon III.




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s