Évike sütijei II.

2014-03-22

sponsored links

A következõ sütemény nekem elég nagy újdonság volt. Bár sosem voltam édesszájú, úgyhogy ezen nincs mit csodálkozni? Ez a finomság szintén Évike repertoárjába tartozik (a történetrõl bõvebben itt írtam), a gyerekeimnek ez ízlett a legjobban, többször el is készítettem Karácsony óta.

Elõször kicsit macerásnak tûnik, de nem az. Én a kenést meg hempergetést a tv elõtt szoktam végezni, jó kis idegnyugtató? :)

Hólabda

DSC_5675s

Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:

8 tojás

40 dkg porcukor

8 kanál forró víz

25 dkg liszt

1 zacskó sütõpor

3 dkg kakaó



A krém:

5 ek liszt

5 dl tej

25 vaj

20 dkg porcukor

2 vaníliás cukor



1 zacskó kókuszreszelék



A krémhez összekeverjük a tejet a liszttel. Közepes lángon, állandó keverés mellett besûrítjük. Kihûtjük.

A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal. Végül a hideg krémmel is kikeverjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral a teljes fehéredésig keverjük. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a kakót és a sütõport, majd egy fakanállal beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.

Sütõpapíros gáztepsibe simítjuk a massza felét. 170 fokon megsütjük (elég gyorsan kész lesz, figyelni kell). Ugyanígy járunk el a másik felével is. Mikor langyos, kiborítjuk a tepsibõl és lehúzzuk róla a papírt. 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk az egész tésztát.

Az egyik karikára kenünk egy kiskanál krémet, hozzáragasztunk egy másikat. A külsejüket és a tetejüket is megkenjük (nem kell sajnálni), majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.

DSC_5681s


Hasonló bejegyzések:




DSC_5566s
Évike sütijei I.



Csokitorta


DSC_2120s
Tavaszi gyûjtögetés


O
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s