Évike sütijei II.
sponsored links
A következõ sütemény nekem elég nagy újdonság volt. Bár sosem voltam édesszájú, úgyhogy ezen nincs mit csodálkozni? Ez a finomság szintén Évike repertoárjába tartozik (a történetrõl bõvebben itt írtam), a gyerekeimnek ez ízlett a legjobban, többször el is készítettem Karácsony óta.
Elõször kicsit macerásnak tûnik, de nem az. Én a kenést meg hempergetést a tv elõtt szoktam végezni, jó kis idegnyugtató?
Hólabda
Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
8 tojás
40 dkg porcukor
8 kanál forró víz
25 dkg liszt
1 zacskó sütõpor
3 dkg kakaó
A krém:
5 ek liszt
5 dl tej
25 vaj
20 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
1 zacskó kókuszreszelék
A krémhez összekeverjük a tejet a liszttel. Közepes lángon, állandó keverés mellett besûrítjük. Kihûtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal. Végül a hideg krémmel is kikeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral a teljes fehéredésig keverjük. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a kakót és a sütõport, majd egy fakanállal beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Sütõpapíros gáztepsibe simítjuk a massza felét. 170 fokon megsütjük (elég gyorsan kész lesz, figyelni kell). Ugyanígy járunk el a másik felével is. Mikor langyos, kiborítjuk a tepsibõl és lehúzzuk róla a papírt. 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk az egész tésztát.
Az egyik karikára kenünk egy kiskanál krémet, hozzáragasztunk egy másikat. A külsejüket és a tetejüket is megkenjük (nem kell sajnálni), majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Évike sütijei I.
Csokitorta
Tavaszi gyûjtögetés
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc
Elõször kicsit macerásnak tûnik, de nem az. Én a kenést meg hempergetést a tv elõtt szoktam végezni, jó kis idegnyugtató?
Hólabda
Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
8 tojás
40 dkg porcukor
8 kanál forró víz
25 dkg liszt
1 zacskó sütõpor
3 dkg kakaó
A krém:
5 ek liszt
5 dl tej
25 vaj
20 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
1 zacskó kókuszreszelék
A krémhez összekeverjük a tejet a liszttel. Közepes lángon, állandó keverés mellett besûrítjük. Kihûtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal. Végül a hideg krémmel is kikeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral a teljes fehéredésig keverjük. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a kakót és a sütõport, majd egy fakanállal beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Sütõpapíros gáztepsibe simítjuk a massza felét. 170 fokon megsütjük (elég gyorsan kész lesz, figyelni kell). Ugyanígy járunk el a másik felével is. Mikor langyos, kiborítjuk a tepsibõl és lehúzzuk róla a papírt. 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk az egész tésztát.
Az egyik karikára kenünk egy kiskanál krémet, hozzáragasztunk egy másikat. A külsejüket és a tetejüket is megkenjük (nem kell sajnálni), majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Hasonló bejegyzések:
Évike sütijei I.
Csokitorta
Tavaszi gyûjtögetés
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc