Évike sütijei I.
sponsored links
Gyerekként (is) imádtam a nyarat. Ilyenkor sokszor nyaraltam Cegléden anyukám rokonságánál. Legtöbbször a nagynénémnél voltam ? õ igazából anyukám unokatestvére, akivel testvérként szeretik egymást. Én is nagyon szerettem nála ? vele lenni. És nem mellesleg a világ legjobb sütijeit tudja sütni!
Karácsonykor családostul nála ünnepeltünk, ki is használtam az alkalmat, amennyi receptet csak tudtam, elkértem tõle. Úgy gondoltam, szépen, sorban megosztom veletek. Az elsõ a sorban a sokak által barackmagként hívott édesség, mi mandulának hívjuk. Nekem ez a kedvencem:
Mandula
Hozzávalók 10 fõre:
A tésztához:
35 dkg liszt
22 dkg dió
22 dkg porcukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj
1 kk rum(aroma)
A krémhez:
3 egész tojás
20 dkg porcukor
Fél mandulaaroma (ha van, színezett)
25 dkg vaj
Porcukor a hempergetéshez
A krémhez a tojásokat egy fémtálban összekeverjük, vízgõz fölött állandóan kevergetve besûrítjük. Mikor kihûlt, géppel hozzákeverjük a hideg, felkockázott vajat.
A hozzávalókat összegyúrjuk (elõször nehezen akar összeállni, de ne adjuk fel!) Egyenként belenyomkodjuk a mandulaformába, de vékonyan, hogy öblös maradjon, tölteni fogjuk. 6-8 perc alatt 170 fokon megsütjük. Mikor a formát már meg tudjuk fogni, az asztalhoz finoman odaütjük a formát, hogy kiessen belõle a tészta. Ezt addig folytatjuk, míg elfogy.
Mikor minden hideg, összeállíthatjuk. Egy kanál krémet a tészta belsejébe kenünk, hozzáillesztjük a másik felét. Végül meghempergetjük porcukorban.
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Egyszerû, de nagyszerû
Gyerekmenü
Grapefruit
Karácsonykor családostul nála ünnepeltünk, ki is használtam az alkalmat, amennyi receptet csak tudtam, elkértem tõle. Úgy gondoltam, szépen, sorban megosztom veletek. Az elsõ a sorban a sokak által barackmagként hívott édesség, mi mandulának hívjuk. Nekem ez a kedvencem:
Mandula
Hozzávalók 10 fõre:
A tésztához:
35 dkg liszt
22 dkg dió
22 dkg porcukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj
1 kk rum(aroma)
A krémhez:
3 egész tojás
20 dkg porcukor
Fél mandulaaroma (ha van, színezett)
25 dkg vaj
Porcukor a hempergetéshez
A krémhez a tojásokat egy fémtálban összekeverjük, vízgõz fölött állandóan kevergetve besûrítjük. Mikor kihûlt, géppel hozzákeverjük a hideg, felkockázott vajat.
A hozzávalókat összegyúrjuk (elõször nehezen akar összeállni, de ne adjuk fel!) Egyenként belenyomkodjuk a mandulaformába, de vékonyan, hogy öblös maradjon, tölteni fogjuk. 6-8 perc alatt 170 fokon megsütjük. Mikor a formát már meg tudjuk fogni, az asztalhoz finoman odaütjük a formát, hogy kiessen belõle a tészta. Ezt addig folytatjuk, míg elfogy.
Mikor minden hideg, összeállíthatjuk. Egy kanál krémet a tészta belsejébe kenünk, hozzáillesztjük a másik felét. Végül meghempergetjük porcukorban.
Hasonló bejegyzések:
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Egyszerû, de nagyszerû
Gyerekmenü
Grapefruit