Évi mamájának sós kelt hajtoványa
sponsored links
Minap beszélgettünk egy kollégámmal-barátommal, Évikével, a sós süteményekrõl. Ajánlottam neki a Mazsi-féle kiflit, amit akárhányszor megsütök mindig újra rácsodálkozok, hogy mennyire finom. Aztán arra terelõdött a szó, hogy gyerekkoromban milyen finom pereceket lehetett kapni, amin mennyire finom volt az a fehér, gumiszerû sóréteg, én legalábbis nagyon szerettem. Erre Évike mondja, hogy az õ nagymamájának van egy kelt tészta receptje, amin pont olyan sóréteg van, mint annak idején a perecen, ezen kívül nagyon gyorsan elkészíthetõ, egyszerû, de nagyon finom sós sütemény. Leírta a receptet, megsütöttem. Nagyon finom és a tetején a só pont olyan, mint annak idején a perecen volt.
Hozzávalók:
Tésztához:
1 kg finomliszt
5 dkg élesztõ
10 dkg zsír
1 teáskanál só
2-3 dl tej
pici cukor
kenéshez még kevés zsír
ízlés szerint szalonna
Sóréteghez: ...