Év és világvégi mustos bonbon
sponsored links
A csokoládé fogyasztása függõséget okoz - állapította meg néhány tanulmány. Nem tudom, erre a következtetésre hány tudós hány munkanapot áldozott, szerintem vagyunk egy páran, akik ezt vizsgálódás nélkül is tudjuk, csak be kell nézni a konyhaszekrényünkbe. A december ráadásul csokoládémérgezés közeli állapotot is tud produkálni. A másik dolog, ami foglalkoztat: mivel nem születtem Kínában, ezért most nincs esélyem sem, hogy helyet kapjak a ?szok kici?, azaz hét életmentõ óriásgolyó egyikében, amit egy kínai épített. Így nem lehetek a kevés kiválasztott egyike, akik a világvége után az emberi faj megmentõje lesz. A golyók fennmaradnak a vízen és mindenféle hasznos holmi van bennük, például morzsaporszívó. A Noé bárkájáról lemaradok, ez kiborít, így nem maradt más, mint csokiba ölni a kétségbeesésemet (nem, nem két shake-be, bár az sem rossz). Bonbonokat készítettem, kiváló karácsonyfára szaloncukornak vagy ajándékba, márha, ugye.... Az elsõ adag épp csak a fotózást élte túl. Ez egyébként egy EGÉSZSÉGES bonbon :-P így az év és világvége elõtt, mert aszalt gyümölcs a töltelék, amely fõtt mustban fürdött órákig, a pocakjukba pedig balzsamecettel megbolondított marcipán került.
Az Istenek eledelérõl, a kakaóról írtam korábban, jöjjön hát a folytatás, a csokoládé. Az elsõ dokumentált csokiszállítmány 1585-ben ért partot Sevillában. Az aztékok csodásnak tartott sûrû italának formájában ismerték meg az európaiak. A hagyományos eljárással elõállított szilárdabb csokoládé is azték eredetû. A megpörkölt és kõvel összezúzott kakaóbabból ...