Étteremteszt: IKON - csúcsgasztronómia Debrecenben

2013-02-05

sponsored links

ikon5.jpg

Amikor tavaly õsszel elõször jártam a debreceni Ikonban, a profi konyha, illetve az igényes vendégtér rögtön megfogott, sõt, a meglepetés erejével hatott. Egy helyi ismerõs ajánlására vacsoráztunk itt, és bevallom, nem számítottam arra, hogy egy olyan étteremben fogunk enni Debrecenben, ami bárhol a világon megállná a helyét. Másodszor már kifejezetten azért látogattam el a városba, hogy ismét kipróbáljam az Ikont, újabb fogásokat tesztelve az étlapról. Mielõtt sorra venném, miket kóstoltam ez alkalommal, nézzük, miért tetszik különösen ez az étterem, és miért jó, hogy épp Debrecenben nyitott meg egy ilyen hely.

Egyrészt nagyon jól eltalálták az egyensúlyt a menü összeállításakor helyi alapanyagok használata, a klasszikus helyi ételek újragondolása, illetve a vendégek széles körének megszólítására alkalmas fogások között. Vagyis mindenki találhat kedvére való ételt, akár a különlegességeket szereti, akár csak simán a rántotthúst (utóbbinál a zseniális házi morzsában sült mangalicára gondolok, ezt kóstoltam meg az elsõ látogatás során).

Másrészt az Ikon megnyitásával Debrecen felkerült a gasztronómia térképére (az enyémre is), vagyis az egyre nagyobb számban az országot járó gasztroturistáknak már érdemes erre ellátogatni: Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megye amúgy e ...


Folytats a blogon ... husosfazek.blog.hu/2013/02/05/etterem...

sponsored links

Keres?s