Étterem - Paripa Csárda

2011-12-22

sponsored links

Karácsonyi céges ebéd a Paripa Csárdában. Sokat hallottam már errõl, a Debrecenben szinte kultikus hírnévvel rendelkezõ, étteremrõl, de még sohasem jártam benne. Örülök, hogy ezúttal sor került rá, mert tényleg érdemes ellátogatni ide.

Az eredeti étterem 2005-ben porig égett és utána szinte hihetetlen összefogással épült újjá. Kellemes csárdahangulat az erdõ közepén, ízletes, magyaros ételek, figyelmes kiszolgálás. A hét minden napjára jut valami érdekesség (pl, fõzeléknap, vegetáriánus nap is), vasárnaponként svédasztalos családi ebéd - mi erre neveztünk be. És igaza van a kolleganõmnek, ez nem egyszerûen svédasztal, hanem "terülj-terülj asztalkám" volt. Nem sorolnék fel mindent, mert az szinte lehetetlen, hogy ne hagyjak ki valamit: korhely halászlé, húsleves, gulyásleves, borjúpörkölt, kakashere pörkölt, mindenféle sertéssültek, töltött szárnyasok, halak, szarvas, rántott zöldségek, házi sütemények. És jóféle házi pálinka... Az én választásaim a következõek voltak:

Korhely halászlé: ilyet többen is ettünk, mindenki  10-bõl 10-re hajlott az értékeléskor! (Én is, annak ellenére, hogy az állaga lehet, hogy nem elõírásszerû volt...)

Szarvassült barnamártásban, diós tésztával: meglepõ párosításnal tûnt, de határozottan van ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/12/22/ette...

sponsored links

Keres?s