Étkezés és kultúra 2.
sponsored links
Kiegészítés a tészta evés fortélyaihoz
Érkezett néhány kérdés azzal kapcsolatosan, hogy az olaszok miért csak villával fogyasztják a tésztákat. A válasz nagyon egyszerû: mert az olasz étkezési etikett a Galateo Italiano szerint tésztát, rizottót, gnocchit villával kell enni, kés és kanál segítség nélkül. Általában úgy is szervírozzák ezeket a fogásokat, hogy elfogyasztásuk ne okozzon gondot. Errõl már egy korábbi bejegyzésemben írtam, amit itt lehet elolvasni.
Érdemes megnézni viszont azt is, hogy a magyar etikett szabályok, hogyan ajánlott tésztát fogyasztanunk. Alapvetõen a magyar étkezési szabályok szerint is egy villával elfogyasztható ételeknek kell tekinteni a rizottót, spagettit, lágy tésztákat amelyet jobb kézben lévõ villával fogyasztunk, balkezesek fordítva. (forrás: Dr. Vámos Lászlóné protokoll szakértõ) Természetesen otthon, családi ...