Éti csiga mustáros crème fraîche-mártásban, leveles tésztával

2012-07-11

sponsored links

Csiga mustáros cr?me fraîche-mártásban

Ma szünnap van a Tour-on, egy kis kitérõre Burgundiába megyünk.
Mi is jut elsõre eszünkbe? A burgundi bor, legyen az Chardonnay vagy Pinot Noir? A burgundi mártással készült marhasült, a Boeuf Bourgignon, a burgundi csiga petrezselymes vajjal, vagy Burgundia vörösborban párolt kakasa, a Coq au Vin?

Jóízû a gomba, itt legel a húsáról híres Charolais-marha, ugye mindenki hallott már az ízletes francia gesztenyérõl, mézrõl, vagy akár a Bresse-i csirkérõl? Dijon-i mustár, feketeribizli, melybõl a híres Cr?me de Cassis likõr készül,
Csupa legek a konyhában, aki teheti, ki ne hagyja, itt ezeket kötelezõ megkóstolni!

Burgundiában 27 különbözõ sajtot készítenek, természetesen mindegyiket még régi, kézmûves módon.  A burgund sajtok illatukról is híresek, friss tehéntejbõl készül a világ egyik legfantasztikusabb sajtja, az Epoisses is.
Burgundiában a fõzés vajjal kezdõdik, sok vajjal. Vaj, tejszín és ...


Folytats a blogon ... dallacucina.freeblog.hu/archives/2012...

sponsored links

Keres?s