Ételízesítõ házilag - házi vegeta tartósítószer nélkül

2013-08-16

sponsored links


Manapság már a delikát és a vegeta sem az, ami régen volt. Arányaiban nézve már túl sok benne a só, tele van tartósítókkal, ízfokozókkal, színezékekkel és egyéb vegyi anyagokkal (Bõvebb infó itt: moksa.hu). Mondhatni, majdnem hogy csak szemét, és mégis háztartások millióiban használják még ma is (néha mi is), holott egy jó fajta ételízesítõt magunk is könnyedén elkészíthetünk házilag. Ha valaki ez ügyben böngészik a világhálón, akkor számtalan receptet találhat. Mindegyik más valamiben. Van ahol az összetevõk változóak, van ahol az arányok mások. Van, ahol szárított változatot mutatnak be, van ahol sósat. Mi most nem szárítottuk ki, mert bérlakás lévén nincs erre alkalmas helyünk. Az arányokat jómagam találtam ki, de természetesen ettõl egyéni ízlés alapján el lehet térni. A feleségemmel ketten készítettük el, és a zöldségek megpucolásától az üvegekbe töltésik mindössze két-két és fél órába tellett, azonban legalább jövõ õszig - ha nem tovább - megvan az ételízesítõnk, amiben csak zöldségek és só van. Azt hiszem, ennyit megért...

Hozzávalók az ételízesítõhöz:
- 10-12 db sárgarépa
- 10-12 db fehérrépa
- 3 db karalábé
- 3 db zeller
- 3 db paradicsom
- 4 db paprika (kápia, kaliforniai, tölteni való, stb. - vegyesen a legjobb) ...

Folytats a blogon ... eztfaldfel.blogspot.com/2013/08/eteli...

sponsored links

Keres?s