Ételmódváltás

2011-11-07

sponsored links


Itt és most megígérem, becsszó, hogy nem alakulok át fogyókúrás bloggá. Gondot fordítok azon drága olvasóimra is majd, akiknek eszük ágában sincs diétázni, pláne életmódot váltani, mert jó nekik úgy, ahogy van.
De.
Viseljétek el, legyetek kedvesek, hogy egy kicsit gyakrabban elõtérbe kerül a szénhidrátszegény étkezés, egyébként, csak az egészség megõrzése miatt is érdemes ezt szem elõtt tartani, ha nem teljesen, hát legalább idõnként.
Sokan használják az életmódváltás szót, ami nem más, mint eufemizmus a fogyókúrára; jobban is hangzott, amíg már nem azonosította mindenki az életmódváltást a fogyókúrával. Most, hogy ez megtörtént, új paradigma kiötlésén agyalhatunk, megállapodhatunk egy tetszõleges szóban akár, ne mondjuk, hogy fogyókúra (mert tudom, ez sokakat zavar), meg diéta, nevezzük például fittészkedésnek, majd, ha már ez is megtelik pejoratív tartalommal, hívjuk lópatkolásnak.
Mindegy, mit mondunk, mert a lényeg az, hogy szabaduljunk meg a súlyfeleslegtõl, érezzük jól magunkat a bõrünkben, ráadásul tartsuk is meg az elért súlyt.
A kulcs, persze, az étel. Ezért is írtam a címben, hogy ételmódváltás. Mert változtatni kell az étkezési szokásokon, elsõsorban hagyjuk el a fehér lisztes holmikat, másodsorban a finomított cukornak is mondjunk búcsút.
Hétvégén a pizza járt a fejemben; hogyan tudnék valami hasonlót elõállítani a ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

sponsored links

Keres?s