Étcsokoládés mousse torta bonbonnal
sponsored links
Gasztroblogger találkozó alkalmával Mandulasarok Noémi ajándékozott meg bennünket ezzel a csoda tortával. Nem volt kérdés, kb azonnal szerettem volna elkészíteni, de várni kellet pár napot Apukám születésnapjáig. :))
Persze az egészbõl majdnem nem lett semmi, a krémnek 2x futottam neki...majd reggel korán felkelve higgadtan tök egyszerûen megcsináltam. :))) Az õ receptjét ITT találjátok, én kibõvítettem kicsit bonbonnal, fázisfotóval és tapasztalatokkal. :)
- tojás legyen szobahõmérsékletû
- habtejszín hideg legyen (min. 12 órát álljon elõtte hûtõben) - mert nem tudjuk felverni - ez volt az elsõ hibám
- hideg legyen a cukorszirup
- hideg legyen (kb. 28 fokos) a felolvasztott csokoládé - ez rám nézve ciki, de nem hûtöttem le eléggé - ez volt a második hibám
- hideg legyen a tojásos hab
Mogyorós alap:
- 3 tojásfehérje
- 6 ek kristálycukor ...