Étcsokoládés meggylekvár
sponsored links
Befõzés fanatikus lettem, amit a Befõzünk csoportnak köszönhetek, hisz feladatunk, hogy minden hónapban az idénynek megfelelõen eltegyünk valamit a kamrapolcra. Legszívesebben mindent befõznék amit meglátok:) Hasonló "õserõ" érzés ez, mint a kenyér készítés (bár még nem készítettem olyan sokat), hisz friss gyümölcsökbõl (amit esetleg még én is szedek) jelenleg a nyári ízeket és világot egy üvegbe zárhatjuk és akár meg is õrizhetjük a zord, téli idõkre. Sajnos ez a lekvár garantáltan nem fogja megélni a telet szerintem nálatok sem, hiszen eteti magát. Nem is igazán lekvár ez, hanem egy kanalazható édesség...és ugyebár én ezeknek rabja vagyok:) Raktározzatok ti is!
Befõttes üvegek elõkészítése
1. A befõttes üvegeket forrásban levõ vízben fõzzük pár percig, hogy lefertõtlenítsük, majd a tûzhelyben melegítsük õket 100 fokon a tetejükkel együtt, amíg meg nem töltjük lekvárral, ez azért fontos, mivel száraz dunsztban fog kihûlni a lekvárunk hosszú idõn keresztül, így a baktériumok elpusztulnak.
Hozzávalók 2x375 ml -es üveghez:
500 g magozott meggy
100 g Xukor (nyírfacukor, amúgy sima cukorból is maradhat ez a mennyiség) ...