Étcsokoládés - banános muffin
sponsored links
A múlt héten beneveztem a Vénusz megmérettetésére. A feladat 5 recept közül egy-egy sütemény elkészítése. Nem bíztam a véletlenre, így az esélyeim növelése miatt mind az ötöt megsütöttem. A cél, hogy megmutassák a versenyzõk, hogy egy fárasztó munkával töltött nap után is gyorsan összedobhatnak egy-egy csábító desszertet. Ezekhez a süteményekhez nem szükséges nagy gyakorlat, különleges hozzávaló. Sok-sok alapanyagot helyettesíthetünk a receptekben éppen ami van a hûtõben, szekrényben alapon. A végeredmény pedig praktikus, gyors és finom!
UPDATE: Nagyon-nagyon boldog vagyok, mert a szerdán kiderült, hogy én vagyok az egyik fõdíjas és így egy páratlan KitchenAid botmixer szett tulajdonosa egyben!
Elkészítési idõ: 30 perc
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 220 g liszt
- 2 tk. sütõpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 tojás
- 100 g barna cukor
- 4 banán
- 100 g Vénusz Sütõmargarin
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 ek Vénusz Sütõmargarin
- 4 ek barnacukor
- 2 ek liszt
- Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra.
- Nagy keverõedényben forgassuk össze a lisztet a sütõporral és a szódabikarbónával.
- Verjük fehéredésig a tojásokat a cukorral és a Vénusz Sütõmargarinnal. Adjunk hozzá 3 banánt felszeletelve, majd folytassuk a turmixolást, amíg sûrû krémet kapunk.
- Keverjük a banános krémhez a lisztes keveréket, 10 dkg csokoládét aprítsunk durvára és adjuk az elõzõekhez. Majd öntsük a színes muffinpapírral kibélelt formákba a tésztát.
- Gyúrjunk morzsát a lisztbõl, a Vénuszból és a cukorból. Hintsük meg vele a muffinok tetejét, majd tegyük az elõmelegített sütõbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
- Miután elkészültek a muffinok, locsoljuk meg azokat olvasztott étcsokoládéval és hagyjuk megdermedni a csokit. Ezek után már fogyaszthatjuk is az ellenállhatatlan csemegét.
TIPP
Kipróbálhatjuk extrákkal is: dobjunk bele fehér vagy fekete csoki darabkákat!Keverhetünk a tésztájába 1 evõkanál kókuszreszeléket, ami nagyon jól illik a banánhoz!