Étcsokoládé mousse, áfonya mártással és mentás kiwi raguval
sponsored links
Csokis sablée:
liszt 40 dkg
vaj 38 dkg
porcukor 38 dkg
mandulaliszt 20 dkg
tojássárgája 8 dkg
vani.liás cukor 1 dkg
só 1/2 dkg
sütõpor 1/2 dkg
kakaó 3 dkg
A hozzávalókból gyors gyúrással egynemû tésztát gyúrunk, majd hûtõben pihentetjük 2-3 órát. 2mm vékonyra kinyújtjuk, majd simaszélû kerek kiszúróval a desszertforma méretû kerek lapokat szúrunk.
160°c-os sütõben 10 perc alatt kisütjük!
Fehér csoki ganasche
fehércsoki 20 dkg
tejszín 15 dkg
A tejszínt felforraljuk, majd a tûzrõl levéve, belekeverjük a fehércsokit és kis formákba töltve fagyasszuk.
Csoki mousse:
tej 50 dkg
tejszín 50 dkg
tojássárga 28 dkg
étcsokoládé 80 dkg
tonkabab 1/8 db
Tejet, és a tejszínt állandó kevergetés mellett felmelegítjük a tojássárgájával 84°c-ig, majd a tûzrõl levéve belekeverjük az étcsokoládét és belereszeljük a tonkababot. A csokis sablée lapokra, desszertformába töltjük a közepébe helyezzük a fehércsoki ganasche-t és dermesztjük.
Áfonya mártás:
áfonya 30 dkg
befõzõcukor 12 dkg
1 citrom leve
A gyümölcsöt felforraljuk a befõzõ cukorral, hzzáadjuk a citromlevet, majd visszahütjük!
Kiwi ragu:
kiwi 20 dkg
menta 5-6 levél