Étcsokoládé mousse, áfonya mártással és mentás kiwi raguval

2017-08-28

sponsored links

Csokis sablée:
liszt                                       40 dkg
vaj                                         38 dkg
porcukor                                38 dkg
mandulaliszt                           20 dkg
tojássárgája                             8 dkg
vani.liás cukor                          1 dkg
                                          1/2 dkg
sütõpor                                  1/2 dkg
kakaó                                       3 dkg

A hozzávalókból gyors gyúrással egynemû tésztát gyúrunk, majd hûtõben pihentetjük 2-3 órát. 2mm vékonyra kinyújtjuk, majd simaszélû kerek kiszúróval a desszertforma méretû kerek lapokat szúrunk.
160°c-os sütõben 10 perc alatt kisütjük!
Fehér csoki ganasche
fehércsoki                               20 dkg
tejszín                                     15 dkg
A tejszínt felforraljuk, majd a tûzrõl levéve, belekeverjük a fehércsokit és kis formákba töltve fagyasszuk.

Csoki mousse:
tej                                          50 dkg
tejszín                                    50 dkg
tojássárga                              28 dkg
étcsokoládé                           80 dkg
tonkabab                               1/8 db

Tejet, és a tejszínt állandó kevergetés mellett felmelegítjük a tojássárgájával 84°c-ig, majd a tûzrõl levéve belekeverjük az étcsokoládét és belereszeljük a tonkababot. A csokis sablée lapokra, desszertformába töltjük a közepébe helyezzük a fehércsoki ganasche-t és dermesztjük.


Áfonya mártás:
áfonya                                 30 dkg
befõzõcukor                        12 dkg
1 citrom leve
A gyümölcsöt felforraljuk a befõzõ cukorral, hzzáadjuk a citromlevet, majd visszahütjük!

Kiwi ragu:
kiwi                                       20 dkg
menta                                     5-6 levél


Folytats a blogon ... solier-gourmet.blogspot.com/2017/08/e...

sponsored links

Keres?s