Étcsokis málnadzsem, málnaszörp...ja és málnaecet!
sponsored links
Készült belõle étcsokis málnadzsem a szokásos módon: 1 kiló málnát kb 70-80 dkg cukorral összefõztem, turmixoltam, belekevertem 1 kiskanál citromsavat is. Legvégül, amikor elkészült beledobtam még egy jó maroknyi csokipasztillákat. Üvegekbe töltöttem, szárazdunsztban hagytam kihülni.
A málnadzsem, aolyan kuriózum nálam, csak néhány éve készítem, kis szériába, pedig nagyon finom!
Sokáig ódzkodtam attól, hogy a málna szörpöt hidegen, fõzés nélkül készítsem, ezért nem is csináltam még, de amint megkóstoltam anyai " barátném" Babi néni szörpjét, szinte elaléltam a gyümölcsös illatától, természetes ízétõl, nosza lett belõle néhány üveg málnaszörp, fõzés nélkül.
A málnaszörphöz a málnát alaposan ...