Étcsokis csersznyelekvár -édesítõszerrel
sponsored links
Újabb lekvár és még mindig cseresznye :). Ha már van akkor hozzuk ki belõle a legtöbbet és a legjobbat.
Ezzel az étcsokoládés verzióval úgy érzem sikerült. Melegen és hidegen is nagyon finom, pont jó a csoki és a cseresznye íze együtt. Olyan lekvár ami felkerült a "minden éveben fõzök ilyen lekvárt" listára.
Hozzávalók:
2 kiló cseresznye már kimagozva
40 dkg 75-85%-os étcsokoládé (szerintem fontos a jó minõségû, magas kakaóvaj tartalmú csokoládé, attól lesz különleges)
35-40 ml folyékony édesítõszer
2 csomag dzsemfix (szuper vagy extra)
A cseresznyét felteszem fõni és lassú tûzön félpuhára fõzöm, összeturmixolom és az édesítõszerrel és a dzsemfixel felforralom, beleteszem az étcsokoládét (nagyon hamar beleolvad) elkeverem benne majd alaposan megmosott és kiöblített üvegekbe töltöm.
Jó étvágyat hozzá!
Ezzel az étcsokoládés verzióval úgy érzem sikerült. Melegen és hidegen is nagyon finom, pont jó a csoki és a cseresznye íze együtt. Olyan lekvár ami felkerült a "minden éveben fõzök ilyen lekvárt" listára.
Hozzávalók:
2 kiló cseresznye már kimagozva
40 dkg 75-85%-os étcsokoládé (szerintem fontos a jó minõségû, magas kakaóvaj tartalmú csokoládé, attól lesz különleges)
35-40 ml folyékony édesítõszer
2 csomag dzsemfix (szuper vagy extra)
A cseresznyét felteszem fõni és lassú tûzön félpuhára fõzöm, összeturmixolom és az édesítõszerrel és a dzsemfixel felforralom, beleteszem az étcsokoládét (nagyon hamar beleolvad) elkeverem benne majd alaposan megmosott és kiöblített üvegekbe töltöm.
Jó étvágyat hozzá!