És végre a recept :)

2011-09-21

sponsored links

Számomra a tökéletes desszert kicsit roppanós, kicsit krémes, nem túl tömény, és szeretem ugyanakkor, ha nem egészen homogén, egynemû ízvilágot alkot, hanem lehet részenként ízlelgetni. Ebben a tortában ezt próbáltam megvalósítani a Segítsüti adománygyûjtõ akció tiszteletére.

A mogyoróval készített habcsóklapokat (úgynevezett dacquoise tészta, míg jobbat ki nem találnak :)) és a mogyorókrokantot a roppanósság kedvéért, a mousse-rétegeket a habos krémességükért terveztem bele. Ez a torta frissen a legfinomabb, és mivel a habcsókos rétegek egy idõ után megszívják magukat nedvességgel, egy-két nap után már ne várjunk tõlük ropogást, persze úgy is nagyon ízletesek maradnak.

A körtés réteg ötlete egy korábbi körtés tortámtól származik, amelybe akkor csillagánizzsal ízesített körtekompótot tettem. Szerintem isteni finom, ráadásul most idénygyümölcsnek számít, ebben a tortában is kitûnõen érvényesül. A körte ízét egy kis citromlével emeltem ki, hogy a gyümölcsös jelleg jobban kiérzõdjön a tortából, szerintem nagyon jól mûködik itt is. Az aszalt ...


Folytats a blogon ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/09/es-...

sponsored links

Keres?s