ÉS MÉG MINDIG LAZAC, EZÚTTAL ZÖLD TEÁVAL FÛSZEREZVE

2012-12-19

sponsored links


Nem tudom hányan vannak hozzám hasonlóan, de én -ciki, nem ciki- nem szeretem sem a pontyot sem a harcsát. Egyszerûen úgy érzem, hogy pocsolyában élnek, és ez nem lenne baj, de sajnos ez az ízükön is érzõdik. Pedig a jó halászlevet annyira szeretem, azt amit frissen fogott halból készítenek, megbízható körülmények között neveltek, de ötletem sincs hol kapható manapság ilyen...
Éppen ezért ha valaki szintén nem ezeket a halakat tenné az ünnepi asztalra, hanem inkább lazachoz nyúlna, íme egy különleges elkészítés.
A receptet ezúttal Jamie Oliver 15 perces kaják könyvébõl kölcsönöztem, és bár õ kókusztejben fõtt párolt rizzsel tálalja, én maradtam az egyszerû salátánál. Illetve annyi változtatást eszközöltem még, hogy szeletekben sütöttem és nem kisebb darabokban, de úgy is lehet.

A zöld tea különleges ízt ad a lazacnak: frissítõen üde érzést kelt az ember szájában. Amikor elõször láttam a TV-ben, hogy ezt készíti el, nem igazán tetszett az ötlet. Aztán mégis kipróbáltam egyszer. Nagyon ízlett, így már ez a sokadik ami készült. Itt is be kell tartani azt amit minden egyes lazacsütésnél, hogy nem szabad sokáig sütni és hagyni kiszáradni!

Hozzávalók 2 személyre:

2 db lazacfilé szeletben (esetleg lazacpatkó) ...

Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2012/12/es...

sponsored links

Keres?s