És akkor a rétes is!

2012-02-26

sponsored links


Daisynél (Étterem helyett...)  bukkantam a számomra tökéletes receptre, sokat nem is gondolkoztam, a magányos:) szombat este éppen kapóra jött egy jó kis rétesezésre.
Az alaptésztához 12 dkg lisztet és ugyanennyi master mixet átszitáltam, 1,5 ek meglangyosított libazsírral (lehetett volna épp kókuszzsír is) összegyúrtam, adtam hozzá egy kisebb méretû tojást is, végül 1 és 3/4 dl langyos vizet, melyben negyed kávéskanál sót és egy fél kupaknyi ecetet is elkevertem. Dagasztóspirállal hólyagosra vertem a tésztát, majd félbevettem és a gömböcöket kiolajozott tálkába tettem, míg elkészítettem a nyírfacukros marcipánt. A tálkákat le is takartam egy konyharuhával.

A marcipánhoz 10 dkg lapmandulát 3-4 ek nyírfaporcukorral összedaráltam, annyi tejszínnel hígítottam, hogy épp megfelelõ, se túl törékeny, se túl puha marcipánlabdát kapjak végeredményül. 

A réteslapot a kerek kávézóasztalra borított, lisztezett asztalkendõn nyújtottam szinte hajszálvékonyra ...

Folytats a blogon ... anempiskota.blogspot.com/2012/02/es-a...

sponsored links

Keres?s