Érdekesebb zöldségleves

2014-02-13

sponsored links

Holnap utolsó nap az iskolából és kezdõdik egy hét vakáció.
Holnap délután 15.10-kor végre mindenki boldog lesz!!! Véget ér a meglepetések sorozata.
Anyu Karácsonyi angyala egy repülõjegy volt. Az ötlet a nõvéremé, aki a meglepetések mestere. Apu és a nõvéremék vették a jegyet, mi kinéztük a vakációt. Aztán több mint egy hónapig izgultunk mit szól anyu. Végre eljött Karácsony, és megvolt a határtalan öröm.
Ezek után ismét jött a visszaszámlálás. Most Lukás miatt, neki meglepetés, nem is sejti, hogy holnap az iskola kapujában, nem lesz más mint az õ imádott, drága Jucija. Forgolódik most is, mert tudja lesz meglepi, de játékra számit, mit sem sejtve hogy a házunk elõtt leparkolt fekete autó a miénk egy napra, és azért volt bérelve, hogy hazahozza az õ Juciját.
Titokban mindent megszerveztünk. Én magamnak fõleg azt, hogy milyen finomságokat készitsek, hogy kényeztessem anyut. Neki a pihenés a gyerekekkel töltött idõ lesz, nekem meg a gyerekek nélkül töltött idõ. Szeretném végre kényeztetni, úgy ahogy õ kényeztet minket mindig. És ez minkettõnknek jót fog tenni.
Amit elõre elkészitettem, az a leves. Otthon sokszor szerettem volna ilyen leveseket késziteni, és mindig a hozzávalók ára ijeszett el. Itt minden zöldség olcsó, és minden kapható. Igy kipróbálhatok mindent. Egy egyszerûen elkészithetõ zöldséglevesnek, határozottan más ize van a zöldségek miatt.




Hozzávalók:
2 szál murok vékony csikokra vágva, 1oo dkg baby kukorica, négybe vágva, 2 db pok choi kinai káposzta, (amelynek az ize nagyon hasonlit a mi káposztánkhoz, csak sokkal hamarabb fõ meg), egy maroknyi apróra vágott gomba, 2 szál felkarikázott zöldhagyma, egy fél cukkini, fagyasztott vagy házilag készitett wonton (laska tésztából készitett levesbetét, amelynek belsejét hússal vagy különbözõ zöldségekkel töltik).
A murkot és a zöldhagymát egy picit megforgattam felhevitett oliva olajban, felöntöttem vizzel, majd hozzátettem a többi zöldséget. Mikor félig megfõtt a zöldség, hozzátettem a wontont, egy evõkanálnyi hal szószt (fish sauce) és 2 evõkanálnyi oyster szószt. Picit még sóztam. A laska hamar megfõ, a zöldségeket pedig nem szoktam készre fõzni.
 Lehet csipõsen is késziteni, mi a gyerekek miatt csak a tányérunkban teszünk hozzá csipõs szószt.

Lényegében nincs benne semmi hûhó, csak a zöldségek általunk ismeretlen, illetve szokatlan ize teszi különlegessé. Próbálok minél több új zöldséget bevezetni az étrendünkbe, szerencsére mindenki jól fogadja.
És nagyon remélem holnap is sikere lesz.


Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s