Érdekes meggykrém leves
sponsored links
Hát megint régen tudtam feljönni, de most egy kis idõt tudtam végre szakítani a napi teendõk között. Most egy - számomra - érdekes, de egyszerû levest hoztam. Meggykrém leves. Az érdekessége a meggy, ugyanis kipróbáltuk a nyáron a "minden nélküli" gyümölcs eltevést, tehát nincs benne sem víz, sem tartósító, sem cukor. A kipróbáltuk kicsit nagyképû, mivel én megkerestem a "receptet", és elmondtam Anyunak, aki meg is csinálta. Egy csomó üveggel így tett el és egyik sem romlott meg, viszont nagyon-nagyon finom és egészséges. Annyi az egész, hogy jól kimosott üvegbe sok-sok magozott meggyet kell tömködni, lezárni és kidunsztolni (fazék vízben kissé rotyogtatni, aztán abban kihül).
Szóval a leves ebbõl készült. Feltettem egy ilyen üveg meggyet kevés vízzel és fahéjjal fõni, majd 2-3 kanál nyírfacukrot tettem bele. Kihûtöttem, összeturmixoltam és a végén öntöttem bele 3 dl tejszínt és egy Aranka fõzésmentes pudingport. Szeletelt, pirított mandulával tálaltam.
Aztán kipróbáltam ezt a levest más gyümölcsökkel is, pl. fagyasztott szilvából is nagyon finom (de akkor tettem bele egy kis szilvalekvárt - olyan igazi kõkemény lekvárt, amit nehezen küzdesz ki az üvegbõl).
Jó étvágyat!