Élõflórás kókuszjoghurt eperrel
sponsored links
Újabb joghurt recept paleó módra.
Azt hiszem gyakrabban fog készülni. Nem mondom, hogy nem érzõdik rajta a kókusz, de így gyümölccsel tényleg nagyon finom!
Hozzávalók:
Joghurthoz:
500 ml kókusztej (nem tejszín!),
1 adag probiotikum,
1 ek. zselatin,
2 tk. citromlé,
2 tk. eritrit
Epres réteghez:
2 marék eper,
2 tk. citromlé,
2 tk. eritrit
Elkészítés:
A joghurthoz a tejet felmelegítjük, majd visszahûtjük langyosra. A zselatint feloldjuk kevés vízben, és forráspontig hevítjük. A feloldott zselatint, és a probiotikumot a langyos tejhez adjuk. Majd egy éjszakára (10-12 óra) bedunsztoljuk egy befõttes üvegben.
Másnap hozzáadjuk a citromlevet és az eritritet, és mehet a hûtõbe.
Az epres réteghez az epret, a citromlevet és az eritritet öszzeturmixoljuk, és fogyasztáskor ezzel rétegezzük a joghurtunkat.
Joghurt készítésrõl bõvebben itt olvashattok: