Életem elsõ - és tutira nem utolsó :-D - birsalmasajtja
sponsored links
Nagyon szeretem a birsalmasajtot, de nem túl gyakran jutok hozzá. Tavaly Anyukám készített, ami kicsit puha lett de isteni finom! Többek között ebbõl készült kisebbik lányom személyre szabott keksze, a Petra keksz.
Amúgy meg imádtuk a múlt õsszel többszörösen megismételt Birsalmás pitetortát is, ez idén is tutira gyakran fog készülni. Na és természetesen dédelgetek egy torta ötletet is a témában, de pszt! ;-)
Most úgy döntöttem, hogy saját magam is megpróbálkozok a birsalmasajt készítéssel és jelentem, sikerült!
Köszönet az instrukciókért: Muskátli Büfének és Lajos Mari oldalának.
Dióhéjban a készítés: az almát megtisztítottam, negyedbe vágtam, kivájtam a magházat. Vízzel felöntve 20 perc alatt puhára fõztem. Leszûrtem, eltávolítottam a héjakat. Botmixerrel pürésítettem és lemértem a gyümölcspépet. Püré-kilogrammonként 80dkg cukrot adtam hozzá és még ...