Életem elsõ steak sütése!

2011-10-07

sponsored links



A cím annyiban igaz, hogy az elsõ teljesen önállóan véghezvitt steak-sütésrõl van szó. Láttam már ilyet élõben és persze a neten is keresgéltem, mert az ember lánya nem szeretné elszúrni a drágán beszerzett húst (a beszerzésre még visszatérek majd). Már korábban beszereztem a szükséges hõmérõt is, amit a hús közepébe szúrva remekül nyomonkövethetjük a hús állapotát. Tehát tulajdonképp mindent igyekeztem megtenni, hogy ne csúszhasson az utamse semmiféle stikli.

Múlt hétvégén pedig jóbarátok érkeztek hozzánk, s ha vendég jár a háznál, mindenképp szeretek kitenni magamért. Meg egyébként is... ugyanannyi van a szívemlelkembõl a fõzelékekben vagy a fasírtban is, mint amennyi ebbe belekerült. De ez mégiscsak STEAK! :-)

Itt ejtenék pár szót a beszerzés során mégiscsak becsúszott bakiról... amit igazából nem is én követtem el. Azt terveztem, hogy ha már bélszín vásárlásra adom a fejemet (és a vagyonomat), felkeresem a száz és ezer fórumon dicsõített, istenített Józsi nevû hentest a csarnokban. Elõtte még érdeklõdtem is a bélszín felõl, és sok helyen olvastam már, hogy ott aztán mindig van bélszín, ésatöbbi, rendelésre meg akár kutyafüle is (kis mosollyal ar arcomon olvastam ezt újra a Magyar Konyhában is a héten). Nos megérkeztem, szinte a város másik felébõl, szombat reggel, amikor is a kérésre, hogy bélszínt vásárolnék, a pultban álló fiatalember vonogatni kezdte a vállát és mutogatott nekem pár bélszínrõl levágott rövid farkat. Mondom nekem ez nem annyira jó, pláne hogy 4 fõs vacsorához szeretnék bélszínt vásárolni - erre vonogatta a vállát tovább, majd mutogatott nekem szép zsíros Angust, amirõl tudom h jó, de a vendégeim kapcsán nem voltam arról meggyõzõdve, h megeszik majd. Mivel legalább fél percig arra ...

Folytats a blogon ... zsucikonyha.blogspot.com/2011/10/elet...

sponsored links

Keres?s