Élesztett öregtésztás kifli
sponsored links
Nem a recept miatt írok most / -sem /, mert nincs benne semmi különleges, csak azért, hogy újból magasztaljam az öregtészta használatát és különösen azt a változatot, amikor elsõ lépésként fel kell éleszteni a hûtõben várakozó alapanyagot.
Már több, mint egy hete árválkodott a hûtõben, némi levet is eresztett, aminek nem volt épp bizalom gerjesztõ színe, de nem volt savanyú illata sem még.
Hihetetlenül könnyû tésztája lett, jó illata, nem csak a süléskor, de felvágva is a belsejének. Szeretem szagolgatni a finom illatú tésztát, mert ilyenkor még ma is örülök annak, hogy ez az enyém.
Azt hiszem a házi kenyérsütés tényleg függõséget okoz!
Van már néhány év a hátam mögött, de én ma is nagyon élvezem és sajnálom, hogy több idõt nem tudok fordítani rá.
Igaz, a gyakorlatnak meg van az az elõnye, hogy a minden napra szánt kenyeret vagy péksüteményeket már gond nélkül összedobom. Ilyenkor nincs benne semmi csavar, mert ennek sikerülnie kell.
Viszont recept sincs, mert látom a tészta állagán, hogy mivel kell egy ...