Éld meg szabadon, minden pillanatát?
sponsored links
Varázsold el a vendégeidet, ezzel a hûsítõ, savanykás és egyben mennyeien csokoládés brownie szelettel. 30 perc alatt kész, és egy igazi befejezése a kerti partiknak. Istenien finom? és ?TUTI? nem elég belõle egy szelet?
Csupa csokis brownie/ vanília fagylalttal
Hozzávalók: (a recept dupla adag ? én egybõl ezzel kezdtem?
1 tk puha vaj a tortaforma kikenéséhez
20 dkg jó minõségû étcsokoládé
20 dkg liszt
20 dkg cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tk sütõpor
4 tk neszkávé
4 db nagy tojás
2 dl semleges ízû olaj
1 doboz vanília fagylalt - lehet valamilyen savanykás ízzel kevert is
Díszítéshez:
porcukor
menta
szeder, ribizli ? lehet fagyasztott is
mandula pehely
Elkészítés:
Elõmelegítjük a sütõt. Kikenjük, puha vajjal a tepsit, és tegyük félre.
Utána az étcsokoládét apró darabokra vágjuk, és beleszórjuk egy keverõtálba. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, kakaóport és a sütõport.
Egy másik tálba feloldjuk a neszkávét 2 ek langyos vízben, hozzákeverjük a tojásokat, és belecsurgatjuk az olajat, kézi habverõvel simára keverjük az egészet.
A sûrû, tojásos, kávés, olajos masszát fakanállal összedolgozzuk, a kakaós, sütõporos, csokoládédarabkás liszttel.
A kész tésztát a kivajazott, vagy sütõpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába simítjuk, és 18-20 perc alatt az elõmelegített sütõben megsütjük.
Ha kész, a tepsiben hagyjuk kihûlni.
Ezt követõen, egy nagyobb körforma szaggatót elõveszünk, és köröket szaggatunk ki a süteménybõl. Tányérra helyezzük, vaníliás fagylalttal, szeder és ribizli gyümölccsel, porcukorral, mandula pehellyel megszórva és mentával díszítve kínáljuk.
Ezt a receptet egy kolléganõmtõl kaptam még 2007-ben, évek óta ezzel az alaprecepttel variáljuk a brownie-t, imádom az egyszerûségét, gyorsaságát és hogy elronthatatlan?
Jó étvágyat!
Klarissza & Ancsa
Csupa csokis brownie/ vanília fagylalttal
Hozzávalók: (a recept dupla adag ? én egybõl ezzel kezdtem?
1 tk puha vaj a tortaforma kikenéséhez
20 dkg jó minõségû étcsokoládé
20 dkg liszt
20 dkg cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tk sütõpor
4 tk neszkávé
4 db nagy tojás
2 dl semleges ízû olaj
1 doboz vanília fagylalt - lehet valamilyen savanykás ízzel kevert is
Díszítéshez:
porcukor
menta
szeder, ribizli ? lehet fagyasztott is
mandula pehely
Elkészítés:
Elõmelegítjük a sütõt. Kikenjük, puha vajjal a tepsit, és tegyük félre.
Utána az étcsokoládét apró darabokra vágjuk, és beleszórjuk egy keverõtálba. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, kakaóport és a sütõport.
Egy másik tálba feloldjuk a neszkávét 2 ek langyos vízben, hozzákeverjük a tojásokat, és belecsurgatjuk az olajat, kézi habverõvel simára keverjük az egészet.
A sûrû, tojásos, kávés, olajos masszát fakanállal összedolgozzuk, a kakaós, sütõporos, csokoládédarabkás liszttel.
A kész tésztát a kivajazott, vagy sütõpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába simítjuk, és 18-20 perc alatt az elõmelegített sütõben megsütjük.
Ha kész, a tepsiben hagyjuk kihûlni.
Ezt követõen, egy nagyobb körforma szaggatót elõveszünk, és köröket szaggatunk ki a süteménybõl. Tányérra helyezzük, vaníliás fagylalttal, szeder és ribizli gyümölccsel, porcukorral, mandula pehellyel megszórva és mentával díszítve kínáljuk.
Ezt a receptet egy kolléganõmtõl kaptam még 2007-ben, évek óta ezzel az alaprecepttel variáljuk a brownie-t, imádom az egyszerûségét, gyorsaságát és hogy elronthatatlan?
Jó étvágyat!
Klarissza & Ancsa