Éjszaka nagyon izgalmas blogkóstolni

2014-03-20

sponsored links

Tényleg. Én már csak ilyen éjszaka fényképezõs vagyok, így soha nem lesznek jó képeim.

Nagyon hamar, ha jól emlékszem, a sorsolás napján kiválasztottam Anditól ezt a házi májkrémet, tegnap mégis másképp döntöttem. Megláttam ezt, és egyértelmûvé vált, hogy nem várom meg a hétvégét a kóstolással, gyorsan veszek ma  egy kelkáposztát és megcsinálom vacsorára, mire a pasik megjönnek az uszodából.

A fiatalabbja ezt kapta:
 



 Az öregebbje meg ezt:



Amibõl készült:
  • 0,5 kg kelkáposzta
  • 1  fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 tk koriander
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk feketebors
  • 1 zsemlényi száraz tönköly-rozs kenyér, amit az uram sütött
  • 2 tojás (kicsik voltak)
A sütéshez:
  •  olaj
  • nagy kazal papírtörlõ
A külsejére: 
  • lenmag
  • szezámmag
  • morzsa
Az öntet:
  • joghurt
  • egy kisdarab póréhagymazöld
  • színes bors
Andi medvehagymát és petrezselymet is tett a fasírtokba, én medvehagymát elfelejtettem venni, a petrezselymet meg kifelejtettem belõle. Még annyiban más, hogy én vízben áztattam a kenyeret.

"Másolás-beillesztéssel" ideteszem az eredeti leírást és annyit változtatok benne,  amit én másképp csináltam a feledékenységem miatt, illetve, hogy zsemle helyett kenyér került bele.

A koriander és a római köményt száraz serpenyõben átpirítottam, majd mozsárban összetörtem. Nincs is annál jobb, mint amikor a mozsárból elkezdenek felfelé szállni az illatok. Hmmm?
A kelkáposztát, vöröshagymát apróra vágtam, az olajon wokban elõször a vöröshagymát pároltam, majd hozzáadtam a kelkáposztát, alaposan összepirítottam. Beletettem az átnyomott fokhagymát, fûszereztem a korianderrel, köménnyel, sóval, borssal. Roppanósra pároltam, majd tálba tettem, kihûtöttem. Hozzáadtam a vízbe beáztatott, kinyomkodott kenyeret és a tojást.
Pogácsákat formáztam belõlük, meghempergettem a lenmag, szezámmag és a morzsa keverékében és 1 centis olajban kisütöttem õket.

Egy póréhagyma szárának halványzöld részét felaprítottam és elkevertem joghurttal és õröltem hozzá színes borsot.

Illatos, ízes, szép. Mást nem tudok mondani Andi, csak hogy köszönöm, meg hogy a máj és a kacsaháj a fagyasztóban van. Majd beszámolok arról is.


Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s