Éhezésmentes karcsúság? mert így is lehet?
sponsored links
Kezdõknek is ajánlom, egyszerû elkészíteni, és hamar megvan, mindösszesen 30 perc alatt varázsolhatsz egy finom és egészséges vacsorát akár magadnak, vagy akár a családodnak?:)
Klarissz cukkinis-krumplis teljeskiörlésû lepénye: más néven lapcsánka, röszti
Hozzávalók:
4 db krumpli
1 db kisebb cukkini
2-3 ek teljeskiörlésû rozsliszt ? elõször 2 ek tegyünk hozzá, a cukkíni nagyságától függ a további liszt mennyiség -
1 ek olasz reszelt laktózmentes 32%-os sajt
1 tojás
1-2 gerezd fokhagyma
Fûszerek:
? tk himalája só
egy csipet ötbors fûszerkeverék ? mozsárban összetörve ? ázsiai boltban lehet kapni
1 tk thai fûszerkeverék - ázsiai boltban lehet kapni
1 csipet chili pehely
? csokor petrezselyem ? apróra vágva
Tálaláshoz:
görögjoghurt
olasz reszelt sajt
sült hagyma pehely
Sütéshez:
2 ek kókuszzsír
Elkészítés:
Lereszeljük a cukkinit egy tálba, és tegyük félre.
Ezt követõen pucoljuk meg a krumplit és azt is reszeljük le, hozzáadjuk a tojást, fûszerezzük, és hozzá reszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a teljeskiörlésû lisztet és reszelt sajtot.
Ha készen vagyunk, nyomkodjuk ki a nedvességet a cukkínibõl és azt is adjuk hozzá.
Ezt összekeverjük, és forró kókusz zsírban kisütjük, egy evõkanállal szaggassuk bele.
Lehet vastagabb és vékonyabb lepényeket csinálni belõle, ki ahogy szereti. ? Én jól le szoktam nyomkodni, hogy jól megsüljön, mi ropogósan szeretjük ?. A teljeskiörlésû rozsliszttõl egy kicsit barnább lesz, mintha fehér lisztbõl készítenénk.
Ha kész, görögjoghurttal, reszelt sajttal, és sült hagymával megszórva kínáljuk. Díszítjük petrezselyemmel és chili pehellyel a joghurtot.
Isteni finom és egészséges és olcsó lakoma. Köretként, akár sült húsokhoz is adhatjuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Klarissz cukkinis-krumplis teljeskiörlésû lepénye: más néven lapcsánka, röszti
Hozzávalók:
4 db krumpli
1 db kisebb cukkini
2-3 ek teljeskiörlésû rozsliszt ? elõször 2 ek tegyünk hozzá, a cukkíni nagyságától függ a további liszt mennyiség -
1 ek olasz reszelt laktózmentes 32%-os sajt
1 tojás
1-2 gerezd fokhagyma
Fûszerek:
? tk himalája só
egy csipet ötbors fûszerkeverék ? mozsárban összetörve ? ázsiai boltban lehet kapni
1 tk thai fûszerkeverék - ázsiai boltban lehet kapni
1 csipet chili pehely
? csokor petrezselyem ? apróra vágva
Tálaláshoz:
görögjoghurt
olasz reszelt sajt
sült hagyma pehely
Sütéshez:
2 ek kókuszzsír
Elkészítés:
Lereszeljük a cukkinit egy tálba, és tegyük félre.
Ezt követõen pucoljuk meg a krumplit és azt is reszeljük le, hozzáadjuk a tojást, fûszerezzük, és hozzá reszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a teljeskiörlésû lisztet és reszelt sajtot.
Ha készen vagyunk, nyomkodjuk ki a nedvességet a cukkínibõl és azt is adjuk hozzá.
Ezt összekeverjük, és forró kókusz zsírban kisütjük, egy evõkanállal szaggassuk bele.
Lehet vastagabb és vékonyabb lepényeket csinálni belõle, ki ahogy szereti. ? Én jól le szoktam nyomkodni, hogy jól megsüljön, mi ropogósan szeretjük ?. A teljeskiörlésû rozsliszttõl egy kicsit barnább lesz, mintha fehér lisztbõl készítenénk.
Ha kész, görögjoghurttal, reszelt sajttal, és sült hagymával megszórva kínáljuk. Díszítjük petrezselyemmel és chili pehellyel a joghurtot.
Isteni finom és egészséges és olcsó lakoma. Köretként, akár sült húsokhoz is adhatjuk.
Jó étvágyat!
Klarissza