Éhes háziasszony esete a túrós palacsintával :)

2011-10-26

sponsored links

Tulajdonképpen az történt, hogy nagyon megkívántam a túrós palacsintát ebédre a kedvenc lencselevesem mellé. Neki is láttam utánanézni az alapanyagoknak, mire kiderült, hogy nincs itthon se mazsola, se bubis ásványvíz. Na most mit csináljak?

A tervemrõl persze nem bírtam lemondani, így meggyõztem magam, hogy jó lesz abba mazsola helyett vörösáfonya is, merthogy az van. Na meg aztán palacsinta lesz az akkor is, ha nincsen benne bubi, legfeljebb kicsit szottyosabb lesz a tésztája. Addig-addig variáltam, míg úgy döntöttem, hogy ha már nem olyan, mint kéne, legyen egészen más, tettem bele egy kis kakaóport is.

A készlet felmérése közben rájöttem, hogy van a fagyasztóban egy kis összetört málna is, jó lesz öntetnek, ha már lúd, legyen kövér címmel. :) A balzsamecetet már a kiolvasztása közben beleálmodtam, van is nekem itthon egy ezer éves üveg, amiben már úgy összesûrûsödött az ecet, hogy sûrûbb, mint a méz. Istenien csodálatos lett hozzá, nem is értem, miért nem használtam ilyesmire eddig?!

Csintalan a palacsin-csin-csin, jajj, de dagad a pocim....

Vörösáfonyás túrós palacsinta balzsamecetes málnaszósszal


Hozzávalók kb. 10 db-hoz: ...

Folytats a blogon ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/10/ehe...

sponsored links

Keres?s