Édesség cukor, vaj és tojás nélkül.

2014-05-19

sponsored links



A makrobiotikus édességek lényege keményen hangzik, de a végeredmény nem az, fõleg nem annak, aki egy hónapja nem evett semmiféle cukrot. Emellett villámgyorsan elkészülnek, és mi gyerekeknek sem adnánk mást, így azoknak is jó megoldás, akik nem akarnak finomított cukrot adni a kölyköknek. A következõ desszertek lényege, hogy nem tartalmaznak tejterméket, tojást és hozzáadott cukrokat. És húst sem.                                                   Epres kókuszszelet
150 g eper
100 g kókuszdara
50 g durvára vágott mogyoró/mandula

Az alapanyagokat összedolgozom, egy szögletes formába nyomkodva behûtöm.
Almába rizs
100 g barna rizs-vadrizs keverék (vagy simán csak barna vagy vad)
5 dl 100%-os almalé
50 g mazsola
A rizst és a mazsolát puhára fõzöm az almalében. Pont.
Kókusztejbe rizs
100 g barna rizs-vadrizs keverék (vagy simán csak barna vagy vad)
2 dl 100%-os almalé
3 dl kókusztej
szilvalekvár
A rizst puhára fõzöm a kókusztejes almalében, és szilvalekvárral tálalom. Mindkettõ a legnagyobb szívnyugalommal adható mindenevõknek. 
Almás-répás málé szilvával
800 g alma lereszelve
400 g répa lereszelve
1/2 l almalé vagy szilvalé
100 g rizsliszt
15 g reszelt gyömbér
150 g szilvalekvár
dióolaj
A répát elkeverem az almával, a rizsliszttel, az almalével és a gyömbérrel. A felét egy kiolajozott formába simítom, rákanalazom a lekvárt. Beborítom a keverék másik felével, és 110 fokos sütõben 6 órán át sütöm. 
Szilvás-epres morzsa 
50 g rozsliszt
25 g dióolaj
100 g eper
100 g szilvalekvár
A lisztet elkeverem az olajjal, egy kicsi kerek forma aljára galuskákat szaggatok belõle. Rárétegezem a lekvárt, 150 fokos sütõbe tolom, és 30 percig sütöm. Összeturmixolt eperrel leöntve tálalom.
Zabkeksz
50 g dióolaj
100 g teljes kiõrlésû zabliszt
50 g durvára vágott mandula/mogyoró
50 g arany mazsola
1 dl kókusztej
Az alapanyagokat elkeverem, sütõpapírra bõ evõkanálnyi halmokat rakok belõle, és 150 fokos sütõben 1 óra alatt kisütöm.
Tápióka szilvával
5 dl aszaltszilvalé
30 g tápiókagyöngy
A gyöngyöket puhára fõzöm a szilvalében. Elég gejl, a fenti zabkeksznek akár lehet párja, vagy sima barna rizst is lehet vele édesíteni.
Duplaszilvás köles
200 g köles
500 g aszaltszilvalé
200 g szilvalekvár
A kölest elkeverem a szilvalével, egy tálba öntöm, rákanalazom a lekvárt, és 150 fokon 2 órát sütöm.

Folytats a blogon ... webfozom.blogspot.com/2014/05/edesseg...

sponsored links

Keres?s