Édesköményes burgonyával töltött canelloni
sponsored links
Támadt egy ötletem. Ki nem állhatom, hogy a canelloni soha nem marad sütés után olyan szép szabályos kerek, mint szárazon. Majd én megoldom, gondoltam. Fogtam pár apróbb szem krumplit és néhány milliméteres kockákra vágtam. Serpenyõben olívaolajon megpirítottam, épp csak annyira, hogy hogy egy kis kérge legyen. Azért, hogy finom aromát kapjon dobtam hozzá egész szemes édeskömény magokat. Amikor ezzel végeztem beletettem egy tálba.
Sóztam, borsoztam és tejföllel összekevertem. Extraként kevéske parmezán is került bele, de tényleg nem sok, nehogy uralkodjon az íze, csupán annyi, hogy elmondhassam, van benne parmezán. :-) Mindezt beletöltöttem a canellonikba, majd 160 fokos sütõbe tettem. Sûrûn nézegettem és kb. húsz perc alatt szépen megpirult a tészta. A titkos tervem az volt, hogy a tésztahengerben klasszul megfõ a krumpli, mint egy kuktában. Így is lett. Szuper töltelékké vált krumpli a canelloni belsejében.
Egy dologban azonban tévedtem. Azt gondoltam, hogy a ...