Édeskömény- és paradicsomleves rákkal

2012-01-12

sponsored links


Ez a leves a karácsonyi menü része volt, de azt hiszem, bármilyen ünnepi alkalommal megállná a helyét. Egyáltalán nem hétköznapi az ízvilága, sõt elég különleges az édeskömény-rák párosítás miatt. Ráadásul viszonylag gyorsan elkészíthetõ, és nem kell a tûzhely mellett ácsorogni sem, ami kimondottan a leves elõnyére válik. A recept abból a leveses könyvbõl való, amiben a blogon már közzétett, szintén nagyon finom, fûszeres burgonya- és csicseriborsó-leves is származik.

Hozzávalók:
1 nagyobb fej hagyma, felszeletelve
2 nagyobb fej édeskömény, felszeletelve
2 lehámozott, kimagozott és feldarabolt paradicsom1 kisebb, felkockázott burgonya
9 dl víz
3-4 dl paradicsomlé
1 babérlevél
2 tk. olívaolaj ...

Folytats a blogon ... akonyham.blogspot.com/2012/01/edeskom...

sponsored links

Keres?s