Édeskömény és Laskagomba

2015-02-03

sponsored links



Az édeskömény a mediterrán és közel-keleti konyha egyik alapvetõ és meghatározó alapanyaga.
Felhasználása sok oldalú; sütve, fõzve, és nyersen is pompás ízt ad az ételeknek. 
Melegen kissé enyhül az "ánizsos" aromája, de még így is bámulatos ízhatás érhetõ el vele. 
(Nevezik ánizskapornak és vadánizsnak is.) 
Nagyon jól beilleszthetõ a diétás, fogyókúrás, étrendbe mert gyorsítja az anyagcserét, és segíti az emésztést, ráadásul még a kalóriatartalma is alacsony.
A gyógyítóhatását görcsoldóként és köhögés enyhítõként alkalmazzák.
Magjait kenyérfélékben illetve süteményekben is használják.
A laskagombák általában jó B-vitamin források, mert a többi gombához képest több bennük a B1-, B3-vitamin és folsav is.
A laskagomba gyógyászati alkalmazása mára már magalapozott.  
"A Rómaiak a gombát az istenek eledelének hívták, míg a Kínaiak az élet elixírjének tartották." (Wikipédia)
A világ termesztett gombái közül elsõ helyen a csiperke áll amelybõl hozzávetõlegesen 2 millió tonna terem;  a laska- és a shitake fajtákból, becsülve 1-1 millió.

GRILLEZETT SERTÉSKARAJ,
   ÉDESKÖMÉNNYEL ÉS LASKAGOMBÁVAL 
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj ...

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2015/02/...

sponsored links

Keres?s