Édeskömény töltve (vegán)

2012-01-08

sponsored links


Többször szemeztem már ezzel az érdekes zöldséggel, egyszer el is jött velem haza, de valahogy nem éreztem az ihletet, így a fagyasztóban végezte.
A napokban ismét elfogott a kíváncsiság, miután a zöldségesnél roskadozott a polc alattuk és kifejezetten olcsón kínálták, így döntöttem, erõt veszek magamon és készítek belõle valamit, két szép példány ismét elkísért haza.

Hazaérve két alternatíva járt a fejemben, krémleves legyen, vagy a szépséges formát kihasználva töltött zöldség. Az eredményt nem is kell elárulnom :-)

Az igazat megvallva, azt hiszem korábban az ánizsos ízétõl tartva mellõztem ezt a finomságot, ma már tudom, hogy méltatlanul, hiszen kifejezetten enyhe az íze, mivel a zellerfélék családjába tartozik, ezért inkább zellerre hasonlít, mint ánizsra.
Az édeskömény, vagy ánizskapor fûszer- és gyógynövény is egyben, többek között étvágyjavító, görcsoldó és nõi hormon aktiváló.

ÉDESKÖMÉNY TÖLTVE 4 személyre

2 db édeskömény
10 dkg szójagranulátum (génkezelésmentes)
2 gerezd fokhagyma
2-3 szál petrezselyem
1 teáskanál õrölt pirospaprika ...

Folytats a blogon ... receptmuves.blogspot.com/2012/01/edes...

sponsored links

Keres?s